У Києві презентували трейлер до фільму Буча
У Києві презентували трейлер до фільму Буча

У Києві презентували трейлер до фільму Буча

13 вересня у Києві презентували тизер-трейлер до майбутнього фільму-драми Буча.

Зйомки заплановані на грудень-січень, а премʼєра фільму відбудеться на роковини трагедії.

Сюжет стрічки заснований на реальних подіях, що відбувалися у містах Буча, Ворзель, Гостомель та Ірпінь під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року.

Фільм-байопік розповість про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

У стрічку також включать сцену порятунку відомого українського композитора Ігоря Поклада, який опинився заблокованим у власному підвалі у Ворзелі.

Декілька його творів стануть саундтреками фільму.

Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі, – розповідає продюсер фільму Олександр Щур.

Кастинг акторів проведуть до кінця року.

Втім уже зараз відомо, що головного антагоніста зіграє В’ячеслав Довженко.

Знімати фільм Буча планують виключно на кошти іноземних інвесторів і меценатів.

– Маючи вже перші іноземні інвестиції й чітке розуміння що кожна гривня в Україні необхідна для допомоги нашім збройним силам, ми й надалі плануємо залучати кошти за кордоном шляхом донатів та інвесторів.

Українці теж можуть допомоги, максимально поширювати інформацію про стрічку, щоб привернути увагу ЗМІ, медійних персон і меценатів, – каже режисер Станіслав Тіунов.

Читайте14 вересня ICTV відкриє слот А потом пришли “братья” документальним фільмом про Маріуполь.

Джерело матеріала
loader