Литва може заборонити білорусам в'їзд в країну
Литва може заборонити білорусам в'їзд в країну

Литва може заборонити білорусам в'їзд в країну

Литва задумалася про заборону на в'їзд для білорусів / фото Марина Григоренко

Влада Литви розглядає заборону на в'їзд в країну для громадян Білорусі з туристичними шенгенськими візами.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, передає Kauno diena.

"Це питання знаходиться на розгляді, йдуть обговорення і, мабуть, якесь рішення буде прийнято в той чи інший момент. Я дуже чітко бачу, що білоруський режим теж бере участь у бойових діях, проводячи гібридну атаку з нелегальними мігрантами проти Литви. Я думаю, що є дуже і дуже серйозні аргументи для включення і Білорусі", – сказала глава МВС Литви.

Відео дня

За її словами, мета полягає в тому, щоб домовитися "на регіональному і навіть європейському рівні".

"Моя особиста позиція, вона принципова, але, як ви розумієте, необхідно знайти регіональний консенсус, а потім вжити цих заходів, щоб вони були ефективними і дієвими", – сказала Білотайте.

Як передає Delfi, коментуючи введений з сьогоднішнього дня посилений контроль за в'їздом росіян, глава МВС Литви зазначила, що в країну впускатимуть тільки тих, хто відповідає низці критеріїв. Це особи, які приїжджають з гуманітарних причин, борці з кремлівським режимом, дисиденти, які проїжджають транзитом, особи, які здійснюють міжнародні перевезення, особи, у яких є візи з тривалим терміном дії або вид на проживання. У всіх інших випадках прикордонники будуть приймати рішення про пропуск індивідуально.

Читайте також:
Австралія відмовилася вводити візові санкції для росіян
Австралія відмовилася вводити візові санкції для росіян

"Як відомо, йде жорстока війна, її організувала Росія проти України. Ми бачимо, що Росія як держава непрогнозована, агресивна, 3/4 її громадян підтримують такі дії своєї країни. Неприйнятно, щоб підтримуючі війну росіяни вільно подорожували по світу, Литві, ЄС", - сказала глава МВС Литви.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня глави МЗС ЄС призупинили дію Угоди про спрощення візового режиму з РФ. Повної заборони на видачу туристичних віз росіянам в ЄС не ввели. Країни ЄС зможуть самостійно регулювати допуск росіян на свою територію.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • ЄК рекомендувала не видавати росіянам багаторазові візи
  • Португалія з лютого отримала 10 запитів на "золоті візи" від росіян і всім відмовила
  • У Чорногорії заговорили про скасування безвізу з Росією
Теги за темою
Білорусь Литва
Джерело матеріала
loader
loader