Майбутнє настало. У Китаї народився перший у світі клонований вовк
Майбутнє настало. У Китаї народився перший у світі клонований вовк

Майбутнє настало. У Китаї народився перший у світі клонований вовк

Компанія Sinogene Biotechnology оголосила про народження першого у світі клонованого арктичного вовка (Canis lupus arctos). Його сурогатною матір'ю став собака породи бігль.

Sinogene Biotechnology спеціалізується на клонуванні померлих домашніх тварин, тому експеримент із вовком був для них незвичайним. Це стало можливим завдяки дворічній роботі, заявили автори.

Вовчиця на ім'я Майя з’явилася на світ завдяки ДНК іншої вовчиці, також Майї, яка померла від старості в Harbin Polarland, парку дикої природи на північному сході Китаю.

Дослідники Sinogene створили 137 ембріонів арктичних вовків шляхом злиття клітин шкіри померлої Майї з незрілими яйцеклітинами собак з використанням процесу, відомого як перенесення ядер соматичних клітин (SCNT).

З цих ембріонів 85 були успішно трансплантовані семи сурогатним собакам породи бігль. З цих ембріонів лише один повністю розвинувся під час вагітності.

Біглі були використані тому, що у неволі зовсім мало арктичних вовків. Але у собак із ними багато спільного, тому вони можуть бути чудовими сурогатними батьками.

Клонованого вовченя представили світові через сто днів після його народження. Тепер компанія Sinogene Biotechnology планує зайнятися відновленням популяції видів, які зникають.

Що стосується Майї, вона вирушить у Harbin Polarland як тільки виросте.

Джерело матеріала
loader
loader