На Nord Steam 2 зафіксували збільшення витоку газу – берегова охорона Швеції
На Nord Steam 2 зафіксували збільшення витоку газу – берегова охорона Швеції

На Nord Steam 2 зафіксували збільшення витоку газу – берегова охорона Швеції

Берегова охорона Швеції заявила, що один з витоків із газопроводу Nord Stream 2 не припинився, а натомість збільшився за розмірами.

Вони повідомили, що після обльоту місць витоку в понеділок вранці витік із Nord Stream 1 припинився.

— Проте витік із Nord Stream 2 трохи збільшився у порівнянні зі вчорашнім днем” та має діаметр близько 30 метрів, – йдеться у заяві берегової охорони.

Там додали, що вживають посилених екстрених заходів через більший витік.

Оголошення берегової охорони було зроблено після того, як російський Газпром раніше заявив, що всі витоки припинилися з обох трубопроводів, але сказав, що він продовжує працювати над “зниженням тиску в лінії B газопроводу Nord Steam 2”.

Це диверсія: у НАТО опублікували заяву про витоки на Північних потоках.

Трубопроводи, які пролягають дном Балтійського моря поблизу Швеції та Данії, були прокладені для транспортування газу з Росії до Європейського Союзу.

Європейські лідери засудили вибухи на газопроводах, а високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що витік, ймовірно, є результатом навмисної дії.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала їх диверсією.

Президент США Джо Байден заявив, що витоки були навмисним актом саботажу після того, як з’ясувалося, що у понеділок і вівторок були помічені кораблі ВМС Росії поблизу місць витоку в трубопроводах Nord Stream, ймовірно, спричинених підводними вибухами.

Росія могла підірвати газопроводи Північний потік за допомогою безпілотника - The Times.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader