Залужний розповів, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ на Херсонщині від жовтня
Залужний розповів, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ на Херсонщині від жовтня

Залужний розповів, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ на Херсонщині від жовтня

Лише 9 листопада пд контроль України пвернули 12 населених пунктів.

На Херсонському напрямку від 1 жовтня українським воїнам вдалося відновити контроль над 41 населеним пунктом. Просування українських військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км, звільнено до 1381 кв км теритрій.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Лише протягом минулої доби, 9 листопада, українські Збройні сили звільнили 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

Напередодні на напрямку Петропавлівка-Новорайськ українська армія просунулась на сім кілометрів та повернула до 107 кв км території. На цьому напрямку ЗСУ звільнили від окупантів шість населених пунктів. 

На напрямку Первомайське-Херсон українські захисники акож просунулись на сім кілометрів і звільнили 157 кв км землі. ЗСУ взяли під контроль шість населених пунктів.

Ситуація на Херсонщині 

У Росії 9 листопада заявили, що відводять армію з Херсона на лівий берег. Американський генерал Марк Міллі каже, що у Вашингтоні вже бачать перші ознаки цього процесу.

Тим часом у Генштабі зауважують: інформацію про відхід росіян з Херсона не можна ані спростувати, ані підтвердити. Наразі контрнаступальні дії ЗСУ на Херсонщині ще тривають.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що відступом Росія намагається затримати ЗСУ, а не повністю зупинити український контрнаступ.

Натомість у британській розвідці зауважують, щовійська окупантів будуть вразливими під час перетину Дніпра. Ймовірно, процес триватиме кілька днів з оборонними позиціями та артилерійським вогнем. 

Читайте також:

  • Деокупація Миколаївщини: Кім заявив, що вже готують гуманітарну допомогу для населення
  • "Втрати будуть величезними": у ЗСУ розповіли, як діятимуть у разі повторного наступу з Білорусі
  • Ердоган назвав відступ військ РФ з Херсона позитивним кроком і висловив надію на переговори

Запеклі бої за Херсонщину: фронт здригається і вдень, і вночі

Джерело матеріала
loader
loader