У Генштабі повідомили про дії ворога на лівому березі Дніпра
У Генштабі повідомили про дії ворога на лівому березі Дніпра

У Генштабі повідомили про дії ворога на лівому березі Дніпра

Ворог обстрілює 7 напрямків.

Ворог намагається стримувати ЗСУ на окремих напрямках, удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі тимчасово окупованої території АР Крим.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

За повідомленням командування Генштабу, окупанти наступають на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

"Протягом поточної доби противник завдав три ракетних та 9 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони населених пунктів Харківської, Донецької, Вінницької, Херсонської та Миколаївської областей", - додали у генштабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка не зазнала суттєвих змін.

Повідомляється, що Блорусь й надалі підтримує збройну агресію Росії проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір.

"Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Білорусі. Зберігається загроза завдання противником ракетних, а також авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни", - зазначило командування Генштабу.

Ворог обстрілює наступні напрямки:

  • Слобожанський - з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Анискине, Бологівка, Вільхуватка, Огірцеве та Стрілеча Харківської області;
  • Куп’янськоий та Лиманський - з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Берестове Харківської області та М’ясожарівка, Новоселівське, Невське і Стельмахівка на Луганщині;
  • Бахмутський - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка Донецької області;
  • Авдіївський - з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське та Первомайське Донецької області;
  • Новопавлівський та Запорізький - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах понад 30 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Велика Новосілка, Водяне, Вугледар і Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Малі Щербаки і Ольгівське Запорізької області.

Раніше на півдні українські військові знищили три склади з боєприпасами.

Зазначимо, що загроза застосування ракет, в тому числі з Чорного моря – залишається. Загроза дронових атак також цілком імовірна.

Читайте також:

  • Військовий експерт пояснив, чому росіяни не наступають на південному фронті
  • Вирішальна битва за південь: чому Путін вгризається зубами в Херсон
  • ЗСУ цілу ніч гатили по окупантах, поки ті тікали на лівий берег Дніпра – ОК "Південь"
Джерело матеріала
loader
loader