Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона
Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона

Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона

Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона - Фото 1
Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона - Фото 2
Про це рішення повідомили на фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних Сил України.
Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона - Фото 3
Журналістів іноземних медіа позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона - Фото 4

На офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних Сил України з’явилося повідомлення, що «низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані не чинними».

«Нещодавно, деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів.  Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», - йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, у тому числі CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи «Суспільного» та Hromadske. Також в ефірі каналу «Рада» було включення з Херсону. 

Раніше про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews  повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

Джерело матеріала
loader
loader