У Білорусі МіГ-31К проводить тренувальні польоти з гіперзвуковою ракетою: у чому небезпеув
У Білорусі МіГ-31К проводить тренувальні польоти з гіперзвуковою ракетою: у чому небезпеув

У Білорусі МіГ-31К проводить тренувальні польоти з гіперзвуковою ракетою: у чому небезпеув

Судячи з фотодоказу, літак здатний запустити гіперзвукову ракету "Кинжал" у будь-який момент на відстань до 2000 км. 

Російський МіГ-31К, який вже двічі 13 листопада підіймався в небо над Білоруссю, проводить тренувальні польоти з ракетою "Кинжал".

Про це заявила моніторингова група "Беларускі Гаюн" з посиланням на фотодокази.

Вказується, що МІГ-31К ВКС РФ з реєстраційним номером RF-92339, який літав над Білоруссю у супроводі винищувача з Барановичів, проводив польоти, несучи на собі гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинжал".

Моніторингова група також опублікувала світлину, на якій МіГ-31К ВКС РФ під номером RF-92339 несе на собі ракету "Кинжал", і зауважила, що це фото вперше візуально підтверджує, що МіГ-31 з номером RF-92339 був переобладнаний у модифікацію К (може нести на собі "Кинжал"). Зазначається, що раніше така інформація була лише RF-92462.

Спостерігачі висловлюють переконання, що й третій МіГ-31К з номером RF-92333, що перебуває в "Мачулищах", також може нести на собі ракету Х-47М2 "Кинжал".

"16 жовтня ми підтвердили, що до Білорусі прибули саме три літаки спец.модифікації Міг-31К, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал" і здатні запускати їх на відстані 2000 км. Тоді ж ми писали, що разом із Міг-31К до Білорусі могли привезти й гіперзвукові ракети "Кинжал". Припущення було зроблено спираючись на те, що 16 жовтня, на аеродром "Мачулищі" з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ, які цілком могли привезти ракети для запусків з МІГ-31К", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, моніторингова група "Беларускі Гаюн" також зафіксувала, що із Росії на білоруський аеродром "Мачулищі" за останні два днівісім разів прилітали Іл-76 ВКС РФ. На думку спостерігачів, окупанти вивозять ракети з Білорусі до Ростовської області для постачання ракетами угруповання на Луганському та Донецькому напрямках.

Своєю чергою, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат,Росія може завдати масованого ракетного удару по Україні 15-16 листопада. Пояснюється це тим, що саме цими днями на острові Балі проходитиме саміт країни "Великої двадцятки".  

Раніше пропагандистські росЗМІ повідомили, що Міноборони Росії замовило у промисловості додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет "Циркон".  У додатковому контракті йдеться про кілька десятків ракет, термін його виконання – 2023 рік.

Крім того, за даними CNN, Росія готує випробування торпеди з ядерним зарядом.

Читайте також:

  • Рів, насип та залізобетонний паркан: Україна будує стіну на кордоні з Білоруссю (фото)
  • "Можуть спробувати взяти під вогневий контроль Рівненську АЕС": військовий експерт – про ймовірний наступ з Білорусі
  • "Все інше - це просто картинки й лякалки": експерт розповів, яка зброя РФ є найнебезпечнішою для України
Джерело матеріала
loader