Путін погодився на відступ з Херсона за умови, що Суровікін захопить всю Донецьку область – ISW
Путін погодився на відступ з Херсона за умови, що Суровікін захопить всю Донецьку область – ISW

Путін погодився на відступ з Херсона за умови, що Суровікін захопить всю Донецьку область – ISW

Відступ російських військ із правобережної частини Херсонської області був узгоджений із президентом країни-агресора та відбувався за певних умов захоплення Донецької області.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни ISW.

– Путін, ймовірно, підвищив Суровікіна і дозволив йому піти із західної частини Херсона за умови, що він захопить решту Донецької області, використовуючи російські сили, виведені із західної частини Херсона, а також мобілізованих військовослужбовців, які прибули, – вважають експерти ISW.

Аналітики вважають, що це є найбільш вірогідним поясненням відновлення інтенсивності російських наступальних операцій спочатку в районі Бахмута, а потім на південному заході в районі Вугледар, яке розпочалося 28 жовтня.

Інакше ці наступальні зусилля немали великого практичного сенсу.

Вони знаходяться далеко від оперативно значущих пунктів, крім Бахмута, і були запущені в скрутний час недостатньо підготовленими мобілізованими військовослужбовцями до того, як російські командири в цьому районі накопичили достатню бойову міць для рішучих операцій.

Суровікін, ймовірно, наказав їм почати, на знак серйозної прихильності до Путіна.

Експерти вважають, що російські наступальні операції в Донецькій області активізуватимуться найближчими тижнями з прибуттям додаткових мобілізованих військовослужбовців разом із силами, виведеними із західної частини Херсонщини.

На думку ISW, Українські сили в цьому районі опиняться у важкому становищі, і Києву, швидше за все, доведеться відволікати війська для захисту від наступу Росії, що відновилися.

Аналітики припускають, що війська РФ навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному відношенні, незважаючи на зусилля, що відновилися, хоча цілком ймовірно, що згодом вони можуть захопити Бахмут з ​​величезною ціною.

Російські мобілізовані військовослужбовці показали себе недостатньо підготовленими, погано екіпірованими, які дуже неохоче вступають у бій.

Вони прибувають не згуртованими частинами, а спрямовуються в основному як окремі або невеликі підрозділи для заміни частин, які воюють без відпочинку протягом дев’яти місяців, зазнали величезних втрат у живій силі та техніці і самі значною мірою деморалізовані.

На кладовищі в Херсоні виявили сліди ймовірних масових поховань, в МВС поки не підтвердили - ЗМІ.

Джерело матеріала
loader
loader