Молдова залишилася без світла через масовану атаку РФ по Україні
Молдова залишилася без світла через масовану атаку РФ по Україні

Молдова залишилася без світла через масовану атаку РФ по Україні

Внаслідок масового ракетного удару РФ по Україні увечері 15 листопада без світла залишилися не лише українців, але й громадяни Молдови

Перебої з електропостачанням спостерігаються практично у всій Молдові. Зокрема, на півдні країни знеструмлені кілька великих населених пунктів. Перебої з електропостачанням є також у столиці Кишиневі, передає ТСН із посиланням  на молдавські ЗМІ.

Високовольтна лінія Ісакча - Вулканешти - МДРЕС перестала функціонувати. Це головна ЛЕП, якою до Молдови надходила електроенергія з Румунії. Таким чином, постачання електрики з Румунії тимчасово призупинене.

Віцепрем'єр-міністр Молдови Андрей Спину повідомив, що причиною відключень електроенергії стали ракетні обстріли Росією енергоінфраструктури України.

«Унаслідок обстрілу Росією української енергосистеми протягом останньої години автоматично відключилася одна з ліній електропередач, яка забезпечує передачу електроенергії для нашої країни (автоматичне скидання навантаження за частотою). Це призвело до масових відключень електроенергії по всій країні», - повідомив він.

Спину зауважив, що ці лінії не були пошкоджені, але були автоматично відключені з метою безпеки.

Молдова залишилася без світла через масовану атаку РФ по Україні - Фото 1

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги за темою
енергетика
Джерело матеріала
loader
loader