Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада - Фото 1
Приїзд Зеленського до Херсона, cаміт G20 і зустріч Джозефа Байдена та Сі Цзіньпіна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада - Фото 2

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Гостьову студію телеканалу «Ми — Україна» ведучі розпочали розмовою з політкоментатором Ігорем Петренком, із яким говорили про міжнародну та українську політику. Глядачам забули сказати, що у студії не просто політкоментатор (або «політолог», як цю категорію гостей зазвичай називають на телебаченні, хоча мало хто з них насправді є науковцем і дослідником), а роботодавець працівників каналу «Ми — Україна». Ігор Петренко є бенефіціарним власником каналу.

До обговорення зустрічі американського президента Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна у блоці «Ми — Україна» запросили російську журналістку Каріну Орлову. Цього разу її протитрували як журналістку з Вашингтона без згадки про російське радіо «Эхо Москвы». Про російське походження Орлової під час її включень воліють не згадувати. Останнього разу Орлова долучалась до національного марафону 15 липня, тоді ще в етері телеканалу «Україна 24». Далі про зустріч лідерів двох держав говорили з кореспондентом «Інтера» в Америці Дмитром Анопченком,який часто виступає експертом із американських справ для колег з інших каналів-виробників телемарафону «Єдині новини».

Про саміт Великої двадцятки у блоці ICTV/СТБ говорили з політкоментатором Володимиром Фесенком. Він сказав, що не має великих очікувань від саміту. На його думку, Україні варто очікувати конкретних рішень лише у питанні продовження «зернової угоди».

У рубриці «Інтера» «Обличчя» цього дня Дмитро Чистяков говорив із українською реп-співачкою Alyona Alyona про життя під час війни, втрати, творчість та пошук себе.

Вихід нової поштової марки «Херсон — це Україна» у блоці «Інтера» цього дня обговорювали з художником, який її створив, Андрієм Сагачем. Зазвичай у спільному телемарафоні про нові марки розповідав директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

У новинній студії «1+1» розповіли про цьогорічні результати розважального телепроєкту «Голос країни». Зокрема про збір грошей на допомогу військовим та про перебіг голосування на сайті «1+1» за повернення учасників. У кінці сюжету кореспонденти анонсували новий випуск токшоу. Подібна промоція своїх продуктів у новинах до 24 лютого була притаманна великим комерційним каналам, однак зараз є нюанс — ці промо-сюжети, які просувають розважальний продукт, транслюють усі телеканали, які показують марафон, у тому числі й медіагруп-конкурентів 1+1 media.

Про безпеку у Херсоні говорили з нардепом Сергієм Рудиком, який зараз служить в армії. Його протитрували як члена депутатської групи «За майбутнє». До цієї партії має особливу прихильність «1+1», чий власник Ігор Коломойський є політичним патроном «За майбутнє» і партнером лідера партії Ігоря Палиці.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader