/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F08399c43b3f96c8b7132585a5a6f6dd8.jpg)
В умовах тривалих відключень світла: поради, як правильно зберігати продукти
Пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА) оприлюднила поради фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, як правильно зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла.
Як зберігати продукти і зробити їхній правильний запас:.
зробіть необхідний запас питної води і уточніть інформацію про найближчих до вашого будинку бюветах.
У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднують до генераторів для забезпечення киян питною водою.
Карта бюветів за цим посиланням;.
підготуйте запас харчових продуктів, які не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, сушка, консерви та ін.);.
намагайтеся готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час;.
при купівлі харчових продуктів в магазинах віддавайте перевагу тим, які найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо);.
придбайте термопакети з хладоелементами, тримайте їх під рукою;.
по можливості робіть запас гарячих напоїв в термосах.
Запас води і продукти з холодильника: як раціонально організувати харчування в екстремальних умовах.
І ще одна порада: при відключенні світла для збереження харчових продуктів в холодильнику намагайтеся рідше його відкривати.
Також продукти можна зберігати на балконі.
Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається при температурі +4°С.
