В умовах тривалих відключень світла: поради, як правильно зберігати продукти
В умовах тривалих відключень світла: поради, як правильно зберігати продукти

В умовах тривалих відключень світла: поради, як правильно зберігати продукти

Пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА) оприлюднила поради фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, як правильно зберігати продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла.

Як зберігати продукти і зробити їхній правильний запас:.

зробіть необхідний запас питної води і уточніть інформацію про найближчих до вашого будинку бюветах.

У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднують до генераторів для забезпечення киян питною водою.

Карта бюветів за цим посиланням;.

підготуйте запас харчових продуктів, які не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, сушка, консерви та ін.);.

намагайтеся готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час;.

при купівлі харчових продуктів в магазинах віддавайте перевагу тим, які найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси тощо);.

придбайте термопакети з хладоелементами, тримайте їх під рукою;.

по можливості робіть запас гарячих напоїв в термосах.

Запас води і продукти з холодильника: як раціонально організувати харчування в екстремальних умовах.

І ще одна порада: при відключенні світла для збереження харчових продуктів в холодильнику намагайтеся рідше його відкривати.

Також продукти можна зберігати на балконі.

Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається при температурі +4°С.

Джерело матеріала
loader