ООН задокументувала вбивства 441 цивільного на півночі України під час російської окупації
ООН задокументувала вбивства 441 цивільного на півночі України під час російської окупації

ООН задокументувала вбивства 441 цивільного на півночі України під час російської окупації

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Місія ООН задокументувала насильницьку смерть 441 мирного жителя у містах і селах Київської, Чернігівської та Сумської областей, коли вони перебували під військовим контролем рф, за перші три місяці повномасштабної війни рф проти України, йдеться в оприлюдненій напередодні доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), пише УНН.

Цитата

"Станом на 31 жовтня 2022 року УВКПЛ через моніторингову місію ООН з прав людини в Україні задокументувало свавільні страти і напади на окремих цивільних осіб у 102 селах, селищах і містах трьох областей за період від 24 лютого до 6 квітня 2022 року. Ці дії були вчинені збройними силами російської федерації, які контролювали ці території, та призвели до загибелі 441 цивільної особи (341 чоловіка, 72 жінок, 20 хлопчиків та 8 дівчаток)", - йдеться у звіті.

Деталі

У доповіді Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) розглядаються вбивства цивільних осіб – свавільні страти та напади на окремих цивільних осіб, вчинені в районах Київської, Чернігівської та Сумської областей України з 24 лютого до 6 квітня 2022 року, коли вони перебували під військовим контролем російської федерації.

У доповіді та додатку до неї проаналізовано сто з цих вбивств, як показові приклади страждань, яких зазнали цивільні особи в цих районах.

"Доступна УВКПЛ інформація вказує на те, що загальна кількість свавільних страт і летальних нападів, спрямованих на окремих цивільних осіб, вчинених збройними силами російської федерації впродовж звітного періоду у цих трьох областях, ймовірно, значно вища", - зазначається у звіті. 

Джерело матеріала
loader
loader