Росіяни в Білорусі перетягують техніку ближче до кордону з Україною
Росіяни в Білорусі перетягують техніку ближче до кордону з Україною

Росіяни в Білорусі перетягують техніку ближче до кордону з Україною

Російські загарбники переміщують техніку в район Брестського полігону Білорусі.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

«Військово-пропагандистські канали поінформували про початок чергового етапу бойового злагодження так званого спільного Регіонального угрупування військ збройних сил РФ та РБ.

Анонсовано рух колон з військовою технікою дорогами країни і повідомляється, що вже сьогодні перша колона з технікою ЗС РФ висунулась з району полігону «Обуз-Ліснівський» (Барановичський р-н, Брестська обл.) у бік полігону «Брестський» (Брестський р-н, Брестська обл.)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ближче до кордону з Україною переміщують 24 одиниці військової техніки, включаючи чотири трали з танками Т-80, мінометну батарею, машини зв’язку та інженерну техніку.

У зв'язку з цим необхідна оперативна інформація про військову активність у Брестській області Білорусі найближчими днями.

Країни підписали договір про «військову співпрацю».

Крім того, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжив інформаційну спецоперацію, спрямовану для протидії російському тиску щодо участі у війні проти України, заявивши, що НАТО готується напасти на Білорусь.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Також українська розвідка пояснила, чому в Білорусі активізувались ворожі війська.

Джерело матеріала
loader
loader