Дитячий погляд: Щоб місто мало гарну інфраструктуру й хороші дороги
Дитячий погляд: Щоб місто мало гарну інфраструктуру й хороші дороги

Дитячий погляд: Щоб місто мало гарну інфраструктуру й хороші дороги

Демид Снігур – родич відомого колекціонера та краєзнавця Івана Снігура. Каже, найбільше запам’ятав, як колись його двоюрідний прадідусь носив солом’яний капелюх. А ще хлопчик чимало дізнається нового та цікавого про свого знаменитого предка від бабусі Жанни. Наразі школяр є гуртківцем Чернівецького міського палацу дітей та юнацва (керівник Світлана Крачило) і, як з’ясувалося у розмові з «Поглядом», йому не все одно, що коїться з рідним містом. До прикладу, коли на Центральній площі замінили банер позаду пам’ятника Тарасові Шевченку й замість зображення грамоти із зафіксованою першою письмовою згадкою про Чернівці розташували великий синьо-жовтий прапор, Демид так висловився щодо цієї рокіровки:

- Я вважаю, що естетичний вигляд нашого міста має значення. Тому хочу, щоб перед прийняттям рішень щодо його прикрашання радилися з художниками. Як би я облагородив той простір? По-перше, якщо дуже так хотілося встановити туди той прапор, тоді варто просто намалювати його або розмістити на тій стіні дитячі малюнки на підтримку ЗСУ. Ну, просто мер казав, що це тимчасово. Навіщо витрачати гроші (навіть меценатів) на «тимчасово»? Можливо, натомість варто було б провести газ для переселенців й побудувати душові, а так вони в тих садочках бідні собі живуть, - по-дорослому розмірковує Демид.

На запитання: «Що змінив би, якби був президентом?», маленький чернівчанин з упевненістю відповів, що ніколи б не став президентом. І додав:

- Я би став головою цього міста, мабуть, колись і організував би раду художню, і подбав би про збереження центральних вулиць й спадщини ЮНЕСКО. Просто я зробив би так, щоб людям було добре. В принципі, і зараз добре, але щоб місто мало гарну інфраструктуру й хороші дороги. Я би постарався так.

Підготувала Ольга ШУПЕНЯ

Теги за темою
Діти новини Чернівців
Джерело матеріала
loader
loader