Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії
Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії

Макрон вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю кільком ЗМІ сказав, що вважає малоймовірним вступ України до НАТО через позицію росії. Водночас він додав, що Києву необхідно надати гарантії безпеки, пише УНН з посиланням на Le Figaro.

Деталі

На думку президента Франції, вступ України до НАТО буде сприйнятий росією як "протистояння".

Він також зазначив, що наприкінці російсько-українського конфлікту "усім потрібно буде сідати за стіл переговорів", додавши, що "не хоче, щоб у майбутньому перемовини вели лише Китай і Туреччина", маючи на увазі, зокрема, посередницькі зусилля турецької дипломатії.

Цитата

"З цією росією таке важко уявити… Незалежно від того, чи ввійде Україна до НАТО — а це не найвірогідніший сценарій — їй доведеться надати гарантії безпеки, які є ще більш надійними, оскільки на неї напала росія", - сказав Макрон.

Нагадаємо

В інтерв'ю французькому телеканалу TF1 3 грудня Макрон сказав, що Європі необхідно підготувати свою майбутню архітектуру безпеки, а також подумати, "як дати гарантії росії у той день, коли вона повернеться за стіл переговорів". Це було негайно відкинуто Україною та країнами Балтії.

Після цього деякі країни ЄС офіційно висловили стурбованість Франції у зв'язку з коментарями Макрона щодо гарантій безпеки для росії.

Теги за темою
Україна Росія війна НАТО Франція Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader
loader