Вчені показали, що ліки проти Covid-19 не захищають від госпіталізації і смерті
Вчені показали, що ліки проти Covid-19 не захищають від госпіталізації і смерті

Вчені показали, що ліки проти Covid-19 не захищають від госпіталізації і смерті

Команда вчених Оксфордського університету під час панорамного дослідження показала, що широко розрекламовані в якості ефективного лікування Covid-19 таблетки молнупіравіру не знижують ризик госпіталізації або смерті.

Відзначається, що молнупіравір може прискорити одужання вакцинованих, але вразливих пацієнтів, але не знижуює ймовірність того, що їм буде потрібна госпіталізація.

Повідомляється, що у листопаді 2021 року Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила молнупіравір для лікування Covid-19.

Цей препарат можна приймати вдома двічі на день.

Вчені з’ясували ступінь ризику зараження на Covid-19 у стоматолога.

На молнупіравір покладалися великі надії після того, як дослідження показало, що противірусний препарат вдвічі знижує ризик госпіталізації або смерті серед невакцинованих пацієнтів з високим ризиком.

Але незабаром після того, як було отримано схвалення, подальша робота вчених, проведена, коли домінував варіант Дельта, показала, що препарат має менший ефект, ніж передбачалося на початку.

Повідомляється, що під час дослідження вчені спостерігали понад 25 тис.

учасників, 94% з яких отримали не менше трьох доз вакцини проти Covid-19.

Половина добровольців була випадковим чином розподілена для отримання звичайного догляду, а половина отримала п’ятиденний курс молнупіравіру.

Через 28 днів з’ясувалося, що в обох групах спостерігалася однакова частота госпіталізацій або смертей, причому такі результати були зареєстровані для 98 з 12 525 учасників, які отримували звичайну допомогу в порівнянні з 105 з 12 529 учасників, яким давали молнупіравір.

При цьому учасники, які отримували молнупіравір, повідомили про середній час одужання в дев’ять днів у порівнянні з 15 днями для тих, хто отримував тільки звичайну допомогу.

Джерело матеріала
loader