Що коїться з DC. Частина 2
Що коїться з DC. Частина 2

Що коїться з DC. Частина 2

Що коїться з DC. Частина 2


 Про компанію DC Studios останні кілька тижнів, буквально щодня, з’являється якась новина. Все це пов’язано з призначенням Джеймса Ґанна («Вартові Галактики») і Пітера Сафрана («Шазам!») новими керівниками студії, й плітками від інсайдерів щодо їх кроків на цих посадах. Отже, попробуємо розібратися, що відомо на даний момент про стан справ у Розширеному Всесвіті DC.

 Спочатку The Hollywood Reporter, Deadline та інші видання випустили статті в яких мовилося, що  Джеймс Ґанн скасовує більшість запланованих фільмів DC, і франшизу чекають рекасти головних акторів (серед них і Генрі Кавілл («Відьмак), який тільки місяць тому заявив, що повертається до ролі героя у червоній накидці). Режисер відповів на це у соцмережах наступними словами: «Щось з цього є правдою, щось - вигадкою, а щось – лише частково правдою».

 Вже через кілька днів фанатам Генрі Кавілла довелося прийняти чутки, які стали правдою: Джеймс Ґанн повідомив, що пише сценарій нового фільму про Супермена, який зосередиться на молодому Кларку Кенті і його журналістській роботі в Daily Planet, а 39-літній англієць не дуже підходить для цієї ролі. Солодкою пілюлею для прихильників актора є те, що Кавілл не довго сидів без роботи, і вже встиг підписатися на участь в екранізації комп’ютерної гри «Warhammer 40000», якою займається студія Amazon.

 Те саме чекає й Бена Аффлека («Аудитор»), який з’явиться у ролі Бетмена в картині «Флеш» (також можливе його камео у «Аквамені і Загубленому королівстів»). Проте актор ще має шанс сісти у режисерське крісло майбутнього фільму DC. Про це Ґанн написав наступне: «Вчора зустрічалися з Беном саме через його бажання щось зняти. Тут ми його повністю підтримуємо. Тільки спочатку потрібно знайти відповідний проєкт». 

 Камео Ґаль Ґадот («Смерть на Нілі») з «Флеша» попало під ножиці, тому повернення актриси до ролі амазонки стоїть під знаком питання. Джеймс Ґанн коментує це так: «Не знаю, з чого ви взяли, що ми вигнали Ґаль». Що точно не підлягає сумніву – це смерть «Диво-жінки 3». Режисерка проєкту Петті Дженкінс підтвердила цю новину.

 Далі на двері вказали Двейну Джонсону («Круїз у джунглях»). Як актор не намагався вберегти «Чорного Адама», розказуючи про прибутковість проєкту (він стверджував про $50 млн прибутку, в той час різні видання говорили про $100 млн збитків) і наполягаючи на камео Генрі Кавіллла, нове керівництво студії з ним теж попрощалося. Коментар Джонсона: «Після спілкування з Джеймсом Ґанном вирішено, що цього персонажа не буде у першому розділі нового всесвіту. Втім, ми домовилися спільно дослідити найвигідніші шляхи використання Чорного Адама в наступних розділах». 

 Невідомою залишається доля Джейсона Момоа («Дюна»), у якого попереду «Аквамен і Загублене королівств». Деякі інсайдери пишуть, що актор може попрощатися з цією роллю заради іншого персонажа DC Comics - інопланетного найманця Лобо. Ще одна загадка - це Закарі Лівай і його «Шазам!». Актор відповів на питання фанатів щодо його майбутнього у франшизі дописом: «Не варто вірити усьому, що читаєш в інтернеті». Залишається ще скандальний Езра Міллер, якого, найімовірніше, виженуть після прем’єри «Флеша», а про Рея Фішера у ролі Кіборга вже всі давно забули.

Що коїться з DC. Частина 2 - Фото 1

 Чи правильно робить Джеймс Ґанн, обрубуючи всі кінці з попередніми фільмами, і тим самим, накликаючи на себе гнів фанатів? Суб’єктивна думка - Так! Творець намагається побудувати свій власний дім, і старий фундамент, закладений Заком Снайдером, для нього не годиться. Але для цього йому потрібно наймати режисерів зі своїми баченнями й стилями, які б відрізнялися один від одного. Бо сам почерк Джеймса Ґанна, при всій повазі до нього, не сильно розходиться з тим, що нам десятиліття продавав Кевін Файґі. Глядачам, які більше п’ятнадцяти років ходять на Marvel у кіно, починають набридати їхні блокбастери (судячи з касових показників останніх фільмів) з прямолінійними сюжетами й жартами у непідходящих моментах.

 Як би  ви не ставилися до Зака Снайдера - у нього був свій стиль, який непогано працював. Трішки цифр. Касові збори фільмів, що розроблялися під його керівництвом: «Людина зі сталі» - $668 млн, «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» - $873 млн, «Загін самогубців» - $746 млн, «Диво-жінка» - $821 млн, «Ліга справедливості» - $657 млн (але з нею своя історія), «Аквамен» - $1148 млн. Чим може похвастатися DC після його відходу: «Шазам!» - $365 млн, «Хижі пташки (та фантастична Харлі Квін)» - $205 млн, «Диво-жінка 1984» - $169 млн, «Загін самогубців: Місія навиліт» - $168 млн і «Чорний Адам» - $391 млн. Тепер назвіть імена режисерів останніх п’яти фільмів. Кого ви знаєте? Це буде сам Ґанн і… а точно, ще є Петті Дженкінс (яка показала на що вона здатна без Снайдера). Це просто факти.

 Чи справляться зі своєю роботою Джеймс Ґанн і Пітер Сафран? Питання відкрите.

Stefurak 24 грудня 2022
Читайте Кіно-Театр в Google News
Джерело матеріала
loader
loader