Топ-5 фаворитів ATP у 2023 році: кращі тенісисти в рейтингу
Топ-5 фаворитів ATP у 2023 році: кращі тенісисти в рейтингу

Топ-5 фаворитів ATP у 2023 році: кращі тенісисти в рейтингу

Топ-5 фаворитів ATP у 2023 році

Тенісний сезон 2022 року завершується і майже стовідсотково першою ракеткою на кінець грудня залишиться іспанець Карлос Алькарас. Наразі рейтинг кращих тенісистів має такий вигляд:

  1. Карлос Алькарас – 6730 очок
  2. Рафаель Надаль – 5810.
  3. Каспер Рууд (Норвегія) - 5600
  4. Данііл Медведєв – 5155
  5. Стефанос Циципас – 5035
  6. Олексадр Звєрєв – 4860
  7. Новак Джокович – 4320

Скоріше за все, ці гравці залишаться на перших рядках рейтингу і в наступному сезоні. Тож представимо топ-5 фаворитів ATP у 2023 році.

Карлос Алькарас прогресує

Іспанський вундеркінд став першим, кому вдалося стати першою ракеткою в 19 років. Карлос Алькарас виграв US Open 2022. А ще він зробив рекордний стрибок піднявшись з 32 місця на перше протягом року.

Можна припустити, що в 2023 році Алькарас буде прогресувати, і йому вдасться виграти ще один, або більше титулів «Великого шолому». Судячи з результатів у 2022 році, Карлос може перемагати на ґрунті і на харді, і це більш ніж задовільний вибір. Норвежець не є суто ґрунтовим гравцем, як більшість іспанців. А цей факт дає шанси на гарну кар’єру та великі досягнення.

Невтомний та стабільний Рафаель Надаль

Ще один іспанець став одним з кращих в сезоні 2022. Усі звикли, що Надаль виграє «Ролан Гарос». Так сталося і цього року. Знову Надаль не залишив шансів конкурентам, а у фіналі він виграв 3:0 у норвежця Рууда. Вийшов Надаль у фінал Вімблдону, але відмовився від участі через травму.

Вже 13 разів Рафаель завершав сезон в топ-2, це рекордний показник. Зважаючи на стабільні результати Надаля, чекаємо від нього досягнень і у 2023 році. Хоча йому вже 36 років, але за багатьма параметрами він ще переважає молодих спортсменів.

Каспер Рууд – кращий скандинав за останні 20 років

Поступовий, але помітний прогрес норвежця Каспера Рууда вражає. Двічі Каспер виходив у фінали «Великих шоломів» - Вімблдону та US Open. Не вистачило досвіту та вдачі, щоб виграти бодай один трофей. Але втішає той факт, що Рууд впевнено себе почуває на різних покриттях. Тобто, це універсальний гравець, а значить шанси на перемоги у великих турнірах у нього хороші у наступному сезоні.

У першій десятці Рууд вже другий сезон поспіль, а перед цим він стільки ж сезонів був у першій сотні. Тобто, він впевнено крокує у верх. А отже 2023 рік повинен стати для нього не менш вдалим.

Свій шлях у Ціціпаса

У чотирьох останніх сезонах грек Стефанос Ціціпас по два рази завершував сезон на 4 і 6 місцях в рейтингу ATP. Хоча мав шанси увійти в трійку кращих. З іншого боку, така стабільність дає надію на невідворотній прогрес. Це краще, ніж миттєво злетіти на верх і також миттєво впасти.

Два турніри виграв Ціціпас у 2022 році ( Мальорка, Монте-Карло). Це нормальний результат для грека, стільки ж він вигравав у 2021. Маємо надію, що у 2023 році у Стефаноса будуть успіхи, як і в останніх сезонах.

Неоднозначний сезон Джоковича

Серб завершив сезон поза трійкою, хоча попередні два сезони Джокович був першим. Але 5 турнірів Новак виграв. Серед них Вімблдон та «Мастерс» у Римі. Тобто високий рівень гри Джокович зберігає. Лише травми та вік заважають йому грати як в кращі часи. Менше з тим, Новак не втратив мотивацію та зберігає хороші шанси на успішні виступи у наступному році.

Джерело матеріала
loader
loader