Вперше за три роки Китай відкрив кордони для іноземних туристів
Вперше за три роки Китай відкрив кордони для іноземних туристів

Вперше за три роки Китай відкрив кордони для іноземних туристів

На тлі зростання захворювання коронавірусом Китай відкривається для іноземців \ фото REUTERS

Влада Китаю скасували заборону на в'їзд в країну іноземним туристам, яка була введена після початку пандемії коронавірусу в березні 2020 року.

Тепер іноземцям не потрібно буде залишатися на карантині, знадобиться тільки негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений за 48 годин до поїздки, передає Бі-бі-сі. Також Китай почав видавати іноземцям звичайні візи та дозволи на тимчасове проживання. А самі громадяни Китаю знову можуть отримувати закордонні паспорти.

Наразі в країні почався щорічний сезон новорічних подорожей - в цьому році Новий рік за місячним календарем настане 22 січня. Тому громадяни Китаю їдуть відвідати рідних і близьких. Як зазначило видання, до пандемії коронавірусу новорічні поїздки китайців вважалися найбільшою щорічною міграцією в світі.

Відео дня

При цьому після скасування антикоронавірусних обмежень 1,4-мільярдне населення країни, після майже трирічної ізоляції, зіткнулося з відсутністю природного імунітету до цієї хвороби. Одночасно влада країни перестали публікувати коронавірусну статистику.

Читайте також:
Китай образився на країни, що вводять COVID-обмеження для китайських туристів
Китай образився на країни, що вводять COVID-обмеження для китайських туристів
Китай скасовує карантин для в'їзних туристів: названа дата
Китай скасовує карантин для в'їзних туристів: названа дата

Нагадаємо, офіційно за три роки пандемії в Китаї від ковіду померли трохи більше 5 тис. осіб. У порівнянні зі статистикою інших країн ці дані виглядають неправдоподібно.

Тим часом, з самого Китаю надходять повідомлення про переповнені лікарні і крематорії, а в сусідніх країнах побоюються, що відкриття кордонів призведе до нової хвилі пандемії.

У зв'язку з цим, багато країн задумалися над введенням обмежень для туристів з Китаю. Зокрема, десяток країн вже ввів обов'язкове тестування китайців.

Ситуція з коронавірусом в Китаї

Спалах COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському місті Ухань, а 11 березня 2020 року ВООЗ визнала коронавірус пандемією. Після початку пандемії, яка стала однією з найбільш смертельних в історії, більшість країн закрили кордони і ввели жорсткі карантинні обмеження. До літа 2022 року майже всі вони були скасовані.

Однак Китай продовжив вести політику "нульового ковіду" і залишався закритим від зовнішнього світу. У листопаді 2022 року Китай сколихнули масштабні протести через жорсткі карантинні обмеження. У підсумку з початку грудня Китай різко змінив політику, скасувавши майже всі внутрішні covid-обмеження. А з 8 січня 2023 року Китай вирішив відкрити кордони для іноземців.

Разом з тим, на тлі пом'якшення обмежень у Китаї спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірус. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Експерти попередили, що оголошувати закінчення пандемії COVID-19 рано через Китай
  • У Китаї стрімко зростає захворюваність на COVID-19: лікарні та крематорії переповнені
  • У світі поширюється новий штам COVID: у ВООЗ заговорили про ще одну хвилю пандемії
Теги за темою
Коронавірус Китай
Джерело матеріала
loader
loader