Рейтинг закордонних лідерів: кому українці довіряють найбільше, а кому - найменше
Рейтинг закордонних лідерів: кому українці довіряють найбільше, а кому - найменше

Рейтинг закордонних лідерів: кому українці довіряють найбільше, а кому - найменше

Очікувано, що українці найбільше не довіряють Путіну та Лукашенко (97% та 94%).

Другий рік поспіль українці серед іноземних лідерів найбільше довіряють польському президентуАнджею Дуді - 87% (52% - 2021 року). На другій позиції – президент США Джозеф Байден (79%) та очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (73%).

Такі цифри виходять із соцопитування на замовлення центру "Нова Європа".

"В цілому можна говорити про суттєве зростання довіри до закордонних лідерів порівняно з 2021 роком. Водночас, можна зробити припущення, що трійку лідерів міг би дещо посунути колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, до якого українці ставляться з великою теплотою. Прикметно, утім, що новий голова британського уряду Ріші Сунак обіймає четверту позицію – йому довіряють 64% українців", - зазначають автори дослідження. 

Автори соцопитування звертають увагу, що отримані дані щодо Британії можуть свідчити про те, що українці свідомі того, що підтримку Україні в умовах "повномасштабного вторгнення надають держави, а не персонально їх лідери. І тому Велика Британія залишатиметься другом для України, незалежно від того, хто очолюватиме уряд".

©

Лідери недовіри

Закордонні лідери, яким українці вже другий рік поспіль не довіряють найбільше, очікувано – це Путін та Лукашенко (97% та 94% респондентів). Також, відповідно до соцопитування, велика частка українців не довіряє також Сі Цзіньпіню (73%) та Віктору Орбану (69%). Порівняно з 2021 роком відбулось зростання недовіри до цих лідерів утричі. Українці також стали менше довіряти Реджепу Ердогану (42%) та Емануелю Макрону (43%).

©

Нагадаємо, у Польщі пояснили, чому так потужно допомагають Україні у війні.

США передадуть Україні JDAM: авіація смажитиме ворога з більшою точністю

Читайте також:

  • У Держдепі відреагували на посилення впливу Пригожина в Росії: "Пахне відчаєм"
  • У Зеленського пояснили, навіщо Єрмак пише ребусами
  • “Цар голий”: Подоляк спрогнозував, чим закінчиться десакралізація Путіна в Росії
Джерело матеріала
loader
loader