Решение предоставить Украине тяжелое вооружение присылает “четкое сообщение” Путину – Клеверли
Решение предоставить Украине тяжелое вооружение присылает “четкое сообщение” Путину – Клеверли

Решение предоставить Украине тяжелое вооружение присылает “четкое сообщение” Путину – Клеверли

Уряд Британії вирішив відправити в Україну важке озброєння, включаючи танки, щоб дати російському диктатору Володимиру Путіну “дійсно чітке повідомлення” про міжнародну підтримку Києва.

Про це у вівторок, 17 січня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Він додав, що Путін повинен розуміти, що Британія матиме “стратегічну витримку”, щоб стояти поряд з Україною, поки “робота не буде виконана”. 

Зараз дивляться

Клевері пояснив, що підтримка України партнерами постійно переоцінюється. Протягом війни вона розвивалась – минулого року мови про танки та важку артилерію не було. 

– Тепер ми визнаємо, що їм потрібна здатність сильно відбиватися на сході та півдні, – сказав він в коментарі CNN. 

Клеверлі не став прогнозувати майбутню військову підтримку, але зазначив, що вона як розвивалась, так і неминуче продовжить це робити.

– Повідомлення, яке ми надсилаємо Путіну і, відверто кажучи, усім, хто бажає спостерігати, полягає в тому, що ми взяли на себе зобов’язання підтримувати українців, поки вони не переможуть. Це те, що їм потрібно, щоб виконати роботу. Це те, що ми збираємося поставити. І ми постачаємо сучасну важку військову техніку та боєприпаси, щоб вони могли належним чином захищатися, – сказав міністр.

За його словами, Путін повинен розуміти, що Британія матиме стратегічну витримку, щоб триматися з Україною до завершення війни.

– Тож найкраще, що він може зробити, щоб зберегти життя своїх власних військ, – це визнати, що ми будемо триматися з українцями, поки вони не переможуть, і довести цю війну до завершення та добросовісно сісти за стіл переговорів, а не такі перформативні речі, які він робив досі, – резюмував Клеверлі, додавши, що такі дії лідера РФ врятували би життя та гроші росіян.

Читайте
Міноборони Британії показало, на що здатні танки Challenger 2, які отримає Україна
Джерело матеріала
loader
loader