Новий наступ РФ з Білорусі можливий не раніше кінця 2023 року – аналітики ISW
Новий наступ РФ з Білорусі можливий не раніше кінця 2023 року – аналітики ISW

Новий наступ РФ з Білорусі можливий не раніше кінця 2023 року – аналітики ISW

Високопосадовці Кремля продовжують проводити зустрічі на високому рівні з керівництвом Білорусі, що може створювати умови для ймовірного нового нападу на Україну, проте навряд чи це станеться у найближчі тижні, прогнозують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, 19 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зустрічався у Мінську з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, сторони обговорювали невизначене російсько-білоруське “спільне бачення” щодо війни Росії в Україні.

На думку експертів ISW, найбільш небезпечний сценарій дій нового нападу на початку 2023 року видається менш імовірним з огляду на поточну військову активність РФ в Білорусі.

Зараз дивляться

– Новий найнебезпечніший сценарій нападу з Білорусі наприкінці 2023 року видається більш імовірним. Немає жодних ознак того, що російські війська в Білорусі мають структури командування і управління, необхідні для нападу на Україну взимку або навесні 2023 року, про який українська сторона попереджала наприкінці 2022 року, – вважають аналітики.

Тому вони прогнозують, що більш імовірний напад у вересні, з огляду на те, що Росія і Білорусь планують провести великі навчання Захід-2023 і Союзний щит-2023.

Додатковим аргументом вони називають те, що до осені 2023 року РФ може завершити один або кілька додаткових призовів.

Читайте
У США досі не бачать ознак того, що Білорусь готується до вторгнення в Україну

Раніше представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк заявив, що ймовірність вторгнення російських окупаційних військ із території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

Джерело: ISW
Теги: Армія Росії, Білорусь, Білорусь-Росія, Війна в Україні, Російська агресія, Україна-Білорусь
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
loader