У Білорусі розпочинається спільне штабне тренування з російською армією
У Білорусі розпочинається спільне штабне тренування з російською армією

У Білорусі розпочинається спільне штабне тренування з російською армією

Так, у Білорусі розпочинається спільне штабне тренування об'єднаного командування регіонального угруповання військ. Про це заявили у міноборони республіки, інформує 24 Канал.

Що відомо про нове тренування Білорусі та Росії

Як зазначають у відомстві, білоруська та російська армії протягом тижня відпрацьовуватимуть питання щодо "спільного планування застосування військ на основі досвіду збройних конфліктів останніх років".

Тема штабного тренування – "прийняття рішення на застосування регіонального угруповання військ на користь забезпечення військової безпеки союзної держави".

Комплекс спільних заходів оперативної підготовки спрямований на підвищення сумісності органів військового управління двох держав та є черговим етапом підготовки до спільного оперативного навчання "Щит Союзу – 2023", яке пройде на території Росії у вересні 2023 року,
– заявили у міноборони Білорусі.

Навчання Росії та Білорусі: останні новини

  • Напередодні стало відомо, що окупанти знову перекинули свої підрозділи до Білорусі для підготовки. Тим часом деякі військові, що вже пройшли навчання і повернулися до Росії, звідки будуть переведені на окуповані території України, де ведуться бої.
  • У грудні в Білорусі за наказом Лукашенка почали раптову перевірку військ. До перевірки залучили 2 танкові роти 7 окремого танкового батальйону.
  • З 16 січня розпочалося чергове спільне військове навчання Білорусі та Росії. Ці навчання відбуваються практично постійно – після того, як російські війська вийшли з України на початку війни.
  • До речі, у Білорусі, ймовірно, триває прихована мобілізація. Там з'явились цікаві написи на вокзалі – чоловіків заманюють до військкоматів
Джерело матеріала
loader
loader