З лютого Сили безпеки і оборони змінюють порядок нарахування грошового забезпечення
З лютого Сили безпеки і оборони змінюють порядок нарахування грошового забезпечення

З лютого Сили безпеки і оборони змінюють порядок нарахування грошового забезпечення

15:05 31.01.2023

З лютого Сили безпеки і оборони змінюють порядок нарахування грошового забезпечення

#
война
деньги
зарплата
ВСУ
ГСЧС
Нацгвардия
ГПСУ
""

З 1 лютого змінюють порядок нарахування грошового забезпечення. Як зазначають в Military Media Center, це «стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій». А розмір винагороди у 30 000 та 100 000 грн залишиться без змін.

Military Media Center пише, що рішення «ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів Сил безпеки і оборони України». Окремо підкреслюють, що розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється.

«Тепер виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують. Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС змінюється з 01 лютого 2023 року. Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. гривень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України 28 лютого 2022 року № 168», - повідомляє АрміяInform (інформаційне агентство Міністерства оборони України).

Підставою для перегляду Порядку стали доручення Кабінету Міністрів України від 29 червня 2022 року № 16355/0/1-22 та від 08 липня 2022 № 16355/0/1-22. Ці документи стосувалися «нагальної необхідності оптимізувати видатки Державного бюджету України».

Анонсовані зміни торкнуться:

  • військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України,
  • строковиків і курсантів ВВНЗ,
  • офіцерів управлінь і штабів,
  • а також деяких інших категорій.

Як приклад Military Media Center наводить те, що зараз «усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень». Таку ж саму суму отримують й бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником.

Тому й проводиться диференціація розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях сил безпеки і оборони України.

Водночас з 1 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для ЗСУ, Нацгвардії та ДПСУ становив не менше ніж 20 100 гривень. А також для осіб рядового і начальницького складу ДСНС України та поліцейських Нацполіції — на рівні не менше ніж 17 000 гривень.


Читайте також

  • 30 січня у Сухопутних військах ЗСУ розповіли, що робити коли повістку вручають військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку. А також – хто й де може анулювати повістку
  • 25 січня у Сухопутних військах ЗСУ вже розповідали, що повістка може бути вручена навіть керівником ЖЕК чи ОСББ.

В самурая немає мети, є лише шлях. Ми боремось за об’єктивну інформацію.
Підтримаєте? Кнопки під статтею.

поддержать проект

Джерело матеріала
loader
loader