Катаргейт: двох євродепутатів затримали у справі про корупцію
Катаргейт: двох євродепутатів затримали у справі про корупцію

Катаргейт: двох євродепутатів затримали у справі про корупцію

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Депутатів Європарламенту Андреа Коццоліно та Марка Тарабелло підозрюють в отриманні хабарів від Катару і Марокко в обмін на підтримку позицій країн у Європарламенті. Про це повідомляє DW, передає УНН.

Деталі

Поліція Бельгії взяла під варту депутата Європарламенту Марка Тарабела, а в його робочому кабінеті та помешканні пройшли обшуки. В Італії також затримано Андреа Коццоліно – на виході з лікарні у Неаполі, де він проходив лікування. В його офісі також провели обшук.

Обох депутатів підозрюють в отриманні хабарів від "третьої країни" на суму до 140 тисяч євро. За даними ЗМІ, йдеться про Катар, а у випадку Коццоліно - ще й про Марокко.

Додамо

На початку лютого обидва політики були позбавлені депутатської недоторканності через розслідування справи і виключені з групи соціал-демократів у Європарламенті. Мотивом для зняття нелоторканості з Коццоліно та Тарабелло стали підозри у корупції, відмиванні грошей та участі в злочинній організації. Обидва законодавці рішуче заперечують будь-які правопорушення.

Нагадаємо

На початку грудня арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту, депутатка від грецьких соціалістів Єва Кайлі у справі про незаконний лобізм з боку Катару в установі ЄС.

Теги за темою
Євросоюз Корупція
Джерело матеріала
loader
loader