Канада рекомендує своїм громадянам покинути Білорусь та Росію
Канада рекомендує своїм громадянам покинути Білорусь та Росію

Канада рекомендує своїм громадянам покинути Білорусь та Росію

Уряд країни наполегливо рекомендує своїм громадянам виїхати з Білорусі та Росії. Канадців закликають не їздити туди "через ризик свавільного застосування місцевих законів і збройного конфлікту між Росією та Україною".

Чим зумовлені такі дії

Спроможність посольства Канади у Польщі надавати консульські послуги у Білорусі та Росії дуже обмежена,
– йдеться у повідомленні.

Громадянам Канади рекомендують покинути Білорусь комерційним транспортом.

Варто зауважити, що аналогічне рішення щодо своїх громадяну Росії прийняли й США. У посольстві нагадали, що 21 вересня російський уряд розпочав мобілізацію громадян до збройних сил.

Відтак, наголошують, що Росія може відмовитись визнавати громадянство США щодо осіб із подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їхньому виїзду з Росії та призвати громадян із подвійним громадянством на військову службу.

Ба більше, Франція також закликала своїх громадян не відвідувати Білорусь. У МЗС Франції зазначили, що через збройний наступ, який Росія розпочала в Україні, та закриття білоруського повітряного простору, всі поїздки до Білорусі офіційно не рекомендуються.

У відомстві додали, що в разі необхідності пасажири, які прибувають повітряним транспортом, повинні звернутися за виїзною візою до Міністерства внутрішніх справ Білорусі.

ЗМІ повідомляють, що Бразилія також закликає своїх громадян негайно виїхати з Білорусі та Росії, однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Джерело матеріала
loader
loader