У Росії засекретили контракти лікарні, яку відвідує Путін: про що у них йшлося
У Росії засекретили контракти лікарні, яку відвідує Путін: про що у них йшлося

У Росії засекретили контракти лікарні, яку відвідує Путін: про що у них йшлося

Про це повідомляють російські ЗМІ. З російського сайту держзакупівель зникли контракти "Центральної клінічної лікарні з поліклінікою" Управління справами президента Росії, інформує 24 Канал.

Які документи засекретили

Стверджують, що не раніше вересня 2022 року зникли дані щодо онкологічного обстеження Путіна. Наразі документи неможливо знайти через рядок пошуку.

Гендиректор "Трансперенсі Інтернешнл – Росія" Ілля Шуманов каже, що засекречення – це право ЦКЛ, а не обов'язок. За його словами, подібна практика закупівель підвищить корупційні ризики.

Цікаво, що з сайту держзакупівель зникли не лише закупівлі ЦКЛ. У листопаді 2022 року влада засекретила цілу низку держзакупівель, у тому числі на забезпечення діяльності дипломатичних представництв, ФСБ та Служби зовнішньої розвідки, а також на підготовку мобілізації.

Про що свідчать закупівлі ЦКЛ

Зазначають, що "Центральна клінічна лікарня" надає медичні послуги першим особам держави. У квітні 2022 року стало відомо, що лікарі ЦКЛ регулярно супроводжують Владіміра Путіна у поїздках Росією.

Проаналізувавши дані держзакупівель, журналісти з'ясували, що найчастіше Путіна супроводжують хірург-фахівець з раку щитовидної залози та ЛОР. У різних поїздках президента супроводжували від шести до 13 спеціалістів.

Засекречені контракти свідчили про поселення медичних працівників у будинку відпочинку "Валдай" біля президентської резиденції в Новгородській області, а також у сочинських санаторіях "Дагомис", "Сочі" та "Русь".

У червні 2022 року видання Newsweek з посиланням на трьох представників американської розвідки повідомило, що у квітні 2022 року Владімір Путін пройшов курс лікування від прогресуючої форми раку.

Що відомо про стан здоров'я Путіна

  • Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що онкологія впливає на працездатність Путіна. Він також додав, що російський президент давно невиліковно хворий, як і все російське суспільство.
  • Нещодавно в одному з інтерв'ю начальник ГУР КирилоБуданов зазначив: "Питання, чи справжній це зараз Путін, залишається відкритим".
  • Також очільник української розвідки раніше розповідав, що російський диктатор справді смертельно хворий на рак. Ба більше, Буданов зазначив, що найближчим часом Путін помре.
Джерело матеріала
loader
loader