Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним
Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним

Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним

Словацькі депутати засудили широкомасштабні напади окупантів на мирне населення та цивільну інфраструктуру України. Про це інформує 24 Канал.

Словаччина визнала Росію державою, що підтримує тероризм

Водночас Національні збори Словаччини резолюцією визнали чинний російський режим терористичним, а Росію державою, що підтримує тероризм. Окрім того, депутати засудили прямі і непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю.

У постанові Національна рада Словаччини заявила, що не визнає проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, вважаючи ці території такими, що залишаються у складі України. Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів,
– зазначили у пресслужбі словацького парламенту.

Водночас у документі також засудили гібридну війну, яку Росія веде і на території Словаччини. У резолюції закликають правоохоронців, розвідувальні служби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку та демократію в Словаччині.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо літаків і танків для України

Європарламент 16 лютого ухвалив резолюцію щодо літаків і танків для України. Депутати закликали ЄС серйозно розглянути постачання нашій державі відповідних винищувачів, гелікоптерів, ракетних систем, а також суттєве збільшення поставок боєприпасів.

"За" проголосували 444 депутати, "проти" – 26, утрималися – 37. Фінальний текст резолюції з усіма поправками ще не опублікований.

Євродепутати також просять надати Україні військову допомогу, аби наша держава могла не лише захищатися, але й повернути повний контроль над усією територією у межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Джерело матеріала
loader
loader