США занепокоєні, що Китай наближається до межі надати РФ летальну зброю
США занепокоєні, що Китай наближається до межі надати РФ летальну зброю

США занепокоєні, що Китай наближається до межі надати РФ летальну зброю

США почали спостерігати тривожні тенденції у підтримці Китаєм російських військових, та побоюються, що Пекін може таємно передати РФ летальну зброю.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на джерела у розвідці. 

Як пише видання, офіційні особи не хотіли детально описувати, які дані розвідки США бачили, але вони стурбовані цим, та поділилися розвідданими із союзниками та партнерами на Мюнхенській конференції з безпеки. 

Зараз дивляться

Держсекретар Ентоні Блінкен порушив це питання під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван І в суботу на конференції, повідомили офіційні особи.

– Секретар був досить відвертим, попереджаючи про наслідки надання Китаєм матеріальної підтримки Росії або допомоги Росії в систематичному ухиленні від санкцій, — розповів журналістам високопоставлений чиновник Держдепу.

Віцепрезидент Камала Гарріс також натякнула на підтримку Китаєм Росії під час свого виступу в Мюнхені.

Читайте
Віцепрезидентка США про рік війни: Київ тримається, РФ послаблена, а НАТО міцне як ніколи

– Ми також стурбовані тим, що Пекін поглибив свої відносини з Москвою з початку війни. Забігаючи наперед, будь-які кроки Китаю щодо надання летальної підтримки Росії будуть лише винагородою за агресію, — сказала Гарріс.

Нагадаємо, війна Росії в Україні та спільні дії Заходу в протистоянні Путіну стали головними темами Мюнхенської конференції з безпеки, яка з 17 по 19 лютого у Німеччині.

Читайте
Україна пропонує Київський безпековий договір як проміжний етап до вступу в НАТО – Єрмак в Мюнхені
Теги за темою
США Китай
Джерело матеріала
loader