Нові санкції США проти росії – понад 200 фізичних та юридичних осіб від Китаю до Швейцарії
Нові санкції США проти росії – понад 200 фізичних та юридичних осіб від Китаю до Швейцарії

Нові санкції США проти росії – понад 200 фізичних та юридичних осіб від Китаю до Швейцарії

17:38 24.02.2023

Нові санкції США проти росії – понад 200 фізичних та юридичних осіб від Китаю до Швейцарії

#
санкции
США
Россия
война
""

США оголосили новий пакет санкцій проти росії у річницю військового вторгнення в Україну. Вони стосуються як тих секторів економіки рф, які дозволяють генерувати доходи для продовження війни, так й багатьох іноземців та іноземних компаній, які допомагали країні-агресору обходити санкції.

«Сьогодні, у координації з партнерами та союзниками по G7, міністерство фінансів та Державний департамент США  (OFAC) запровадять широкі санкції проти ключових секторів, що генерують доходи, з метою подальшої деградації економіки Росії та зменшення її спроможності вести війну проти України», - цитує «Європейська правда» заяву Мінфіну США.

Під обмеження потрапила низка російських банків: Московський кредитний банк, Комерційний банк Ланта Банк, Металлінвестбанк, Новосибірський соціальний комерційний банк, Банк Санкт-Петербург, Банк «Примор'я», «СДМ-Банк», «Уральський банк реконструкції та розвитку», Банк Зеніт, Банк Уралсіб.

Росії допомагали обходити санкції громадяни Швейцарії, Німеччини, Італії, компанії з Болгарії та Мальти. Санкції торкнулися підприємств металургійного сектора та гірничої промисловості РФ та підприємств ВПК Росії.

А також - 10 російських міністрів, включаючи голову Міненерго Шульгінова та міністра культури Любимову, міністра спорту Матіцина, міністра праці Котякова, віце-прем'єра РФ Голікова та голову МНС Куренкова. Окремо згадують російську пропагандистку Ольгу Скабеєву, додає «РБК-Україна».

Мінторг США вніс до свого чорного списку 76 організацій з росії – наприклад, фонд «Сколково» та «Сколтех». А також – понад 30 осіб та компаній, які допомагали росії обходити санкції. Географія підсанкційних компаній – від Китаю до ОАЕ та Швейцарії.

Також анонсовано підвищення мит на понад 100 видів російських металів, мінералів і хімічної продукції: загальна сума такого імпорту оцінюється в 2,8 млрд доларів. Найбільш значним з переліку виглядає введення з 10 березня 200% мито на імпорт алюмінію та алюмінієвих продуктів з росії. Водночас країни, які запровадять мита у розмірі мінімум 200% на імпорт виробів з алюмінію з росії, можуть бути звільнені від мит при експорті алюмінієвої продукції до США.


Читайте також

24 лютого Велика Британія, Австралія та Нова Зеландія повідомили про нові санкції проти режиму путіна. Вони стосуються як компаній на кшталт Росатому чи Калашнікова, так й ближнього оточення диктатора - від охоронця путіна до матері Аліни Кабаєвої

В самурая немає мети, є лише шлях. Ми боремось за об’єктивну інформацію.
Підтримаєте? Кнопки під статтею.

поддержать проект

Джерело матеріала
loader
loader