З'явилися перші супутникові знімки аеродрому "Мачулищі" після вибухів
З'явилися перші супутникові знімки аеродрому "Мачулищі" після вибухів

З'явилися перші супутникові знімки аеродрому "Мачулищі" після вибухів

Супутникові фото Maxar опублікував журналіст СNN Джанлука Меццофьоре. Він зазначив, що на літаках не видно значних пошкоджень.

"Maxar опублікував ці зображення літаків A-50 AWAC на авіабазі Мачулищі в Білорусі від сьогодні. Я не бачу серйозних пошкоджень", – написав журналіст.

Проте у центрі моніторингу воєнної активності Беларускі Гаюн зазначили, що пошкоджений літак А-50 перебазували.

"Зараз можемо сказати, що борт переставили, місце його звичної стоянки пустує, ДРЛО знаходиться в іншому місці. Востаннє ДРЛО злітав 22 лютого", – зазначили в Беларускі Гаюн.


На місці червоної стрілки міг стояти літак А-50 / Фото Maxar

Що відбувається на аеродромі

Засновник ініціативи BYPOL Олександр Азаров розповів, що окупанти занепокоєні вибухами в "Мачулищах". Ймовірно, вони хочуть перебазувати всі військові літаки на територію Росії. За словами Азарова, до руйнування літака А-50 причетні білоруські партизани.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко досі не прокоментував вибухи у "Мачулищах". Азаров зазначив, що партизани, які спричинили вибухи на аеродромі, встигли виїхати з країни.

"Шляхи евакуації строго засекречені. Нехай силовики здогадуються, як це сталося. На пунктах пропуску зараз посилені наряди. Силовики в цивільному намагаються встановити причетних", – зазначив Азаров.

Що відомо про пошкоджений літак А-50

  • Розвідка Великої Британії вважає, що літак А-50 важливий для повітряних операцій Росії. Він розпізнавав повітряну обстановку та забезпечував координацію дій сусідніх винищувачів.
  • Вартість літака А-50 становить приблизно 330 мільйонів доларів.
  • У Росії налічувалось приблизно 10 таких літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління.
Джерело матеріала
loader
loader