ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакету санкцій проти рф - МЗС
ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакету санкцій проти рф - МЗС

ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакету санкцій проти рф - МЗС

КИЇВ. 2 березня. УНН. Європейський Союз має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення одинадцятого пакету санкцій проти росії, куди мають увійти обмеження діяльності корпорації “Росатом”, ІТ-технології, продаж діамантів та морська логістика. Про це на своєму Facebook повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, передає УНН.

Цитата

“Ми надзвичайно вдячні Європейському Союзу за лідерство в питанні накладення безпрецедентних санкцій проти росії… Водночас до 10-го санкційного пакету не увійшла низка інших елементів, на яких наполягала Україна: ядерна енергетика, зокрема подальше обмеження діяльності корпорації “Росатом”, причетної до окупації Запорізької атомної станції, ІТ-технології, продаж діамантів, морська логістика”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначає Ніколенко, росія досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів. А це - сотні мільйонів доларів, які вона спрямовує на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури в Україні.

“Тому не час послаблювати санкційний тиск, допоки триває війна в серці Європи. Жодним чином не зменшуючи важливість усунення лазівок для обходу санкцій, ми переконані, що ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакету санкцій. Ми також підтримуємо розширення санкційної коаліції, зокрема шляхом залучення країн Азії та Латинської Америки. Посилення санкційного тиску та забезпечення дотримання вже чинних обмежень мають йти паралельними треками і доповнювати один одного”, – додає Ніколенко.

Доповнення

Як писав УНН, до десятого пакету санкцій Європейського Союзу проти рф увійшли, серед іншого, 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські російські ЗМІ.

Окрім цього, Європейський Союз вніс до десятого пакету санкцій 11 фізичних і 7 юридичних осіб, причетних до діяльності ПВК “Вагнера”.

Теги за темою
Україна Євросоюз санкції МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader