Уряд підтримав примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій
Уряд підтримав примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій

Уряд підтримав примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій

Питання захисту життя дітей та їх негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Як здійснюватиметься евакуація

Вона наголосила, що обов'язок держави – оберігати життя і здоров'я дитини.

Прийняте сьогодні рішення має спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава,
– сказала Верещук.

У відомстві зазначили, що підставою для проведення обов'язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Які регіони підпадають під евакуацію

Діти, що опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про її життя,
– наголошують в Мінреінтеграції.

Евакуація у Куп'янському районі

  • У Куп'янському районі Харківщини нещодавно оголосилиобов'язкову евакуацію. На більш безпечні території вивозять дітей та маломобільних людей.
  • До речі, російські пропагандисти вже намагаються зірвати евакуацію з Куп'янського району. Для цього вони поширюють неправдиву інформацію, що, мовляв, квартири звільняють для українських військових.
  • Справжня мета евакуації – убезпечити мирне населення від бойових дій. Причина в тому, що окупанти ведуть наступ на Куп'янському напрямку, про що звітували раніше у Генштабі ЗСУ.
Джерело матеріала
loader
loader