Допомагають Ірану з компонентами дронів: США запровадили санкції проти компанії з КНР
Допомагають Ірану з компонентами дронів: США запровадили санкції проти компанії з КНР

Допомагають Ірану з компонентами дронів: США запровадили санкції проти компанії з КНР

Сполучені Штати Америки запроваджують санкції проти кількох китайських компаній через підтримку іранської програми створення БПЛА.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства фінансів США.

— Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США визначило мережу з п’яти компаній та однієї фізичної особи для підтримки зусиль Ірану із закупівлі безпілотних літальних апаратів, – йдеться в заяві Мінфіну.

Зазначається, що ця мережа, яка базується у КНР, відповідає за продаж і постачання тисяч аерокосмічних компонентів, зокрема компонентів, які можуть бути використані для БПЛА, Іранській авіабудівній промисловій компанії (HESA).

Зараз дивляться

HESA брала участь у виробництві моделі БПЛА Shahed-136, який Іран використовував для атак на нафтові танкери і експортував до Росії. Також компанія надавала підтримку Корпусу вартових ісламської революції.

— Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, які є результатом використання Росією іранських БПЛА в Україні, – заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом та фінансової розвідки Брайан Нельсон.

Сьогоднішні дії здійснюються відповідно до президентського указу 13382, який спрямований проти розповсюджувачів зброї масового знищення та їхніх прихильників. З вересня 2022 року Сполучені Штати шість разів оголошували фізичних та юридичних осіб, причетних до виробництва та передачі іранських БПЛА.

За продаж і постачання Ірану компонентів до дронів під санкції потрапили:

Китайська компанія Hangzhou Fuyang Koto Machinery Co, Ltd (Koto Machinery) використовувала свою бізнес-інфраструктуру для сприяння продажу і постачанню аерокосмічних компонентів, зокрема легких авіаційних двигунів для іранських БПЛА серії Shahed, до HESA в Ірані.

Щоб приховати свою діяльність, Koto Machinery використовувала гонконгську підставну компанію Raven International Trade Limited (Raven) для сприяння укладанню багатомільйонних угод на постачання аерокосмічних компонентів.

Читайте
Росія успішно обходить міжнародні санкції, закуповуючи технології для війни – Bloomberg

Китайська компанія Guilin Alpha Rubber & Plastics Technology Co., Ltd (Guilin Alpha) сприяла продажу і відвантаженню тисяч аерокосмічних компонентів на суму понад $1 млн для HESA в Ірані.

Китайська компанія S&C Trade PTY Co, Ltd (S&C Trade), її співробітник Юн Ся Юань і китайська компанія Shenzhen Caspro Technology Co, Ltd (Caspro) сприяли продажу і відвантаженню HESA в Ірані тисяч аерокосмічних компонентів на сотні тисяч доларів для літаків, гвинтокрилів і БПЛА.

Koto Machinery, Raven, Guilin Alpha, S&C Trade і Caspro включені до переліку за надання або спробу надання фінансової, матеріальної, технологічної або іншої підтримки HESA, а також товарів і послуг на її підтримку. Юн Ся Юань включений до переліку згідно за те, що він діє або має намір діяти в інтересах або від імені, прямо чи опосередковано, компанії S&C Trade.

Санкції передбачають блокування рахунків, власності та будь-яких транзакцій з компаніями із затвердженого списку.

Джерело:

Теги за темою
США Китай санкції
Джерело матеріала
loader