Постачали Ірану деталі для "Шахідів": США ввели санкції проти компаній з Китаю
Постачали Ірану деталі для "Шахідів": США ввели санкції проти компаній з Китаю

Постачали Ірану деталі для "Шахідів": США ввели санкції проти компаній з Китаю

За даними Міністерства фінансів США, ця мережа, що базується у Китаї, відповідає за продаж і відправлення тисяч аерокосмічних компонентів, включаючи ті, що можуть бути використані для безпілотних літальних апаратів (БпЛА), іранській авіабудівній промисловій компанії (HESA).

У США заявили, що Іран причетний до жертв війни в Україні

HESA брала участь у виробництві моделі БпЛА Shahed-136, який Іран використовував для нападів на нафтові танкери та що експортував до Росії для війни в Україні.

Компанія HESA вже була піддана санкціям у 2008 році за те, що належала або контролювалася Міністерством оборони і тилового забезпечення збройних сил Ірану, а також за підтримку Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

"Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, що є результатом використання Росією іранських БпЛА в Україні", – заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

"Сполучені Штати продовжуватимуть боротися з глобальними іранськими закупівельними мережами, які постачають Росії смертоносні БПЛА для використання в її незаконній війні в Україні", – додав він.

США наклали санкції на керівників іранської оборонної компанії

  • Адміністрація Джо Байдена 6 січня оголосила про низку нових санкційі додаткових заходів, спрямованих на авіаційний і оборонний сектор Ірану.
  • Міністерство фінансів запровадило санкції роти шести керівників і членів правління компанії Qods Aviation Industries та директора Організації аерокосмічної промисловості Ірану. Саме остання займається виробництвом балістичних ракет.
  • Міністерка фінансів США Джанет Єллен наголосила, що Сполучені Штати діятимуть швидко проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують іранські програми БпЛА та балістичних ракет, "і рішуче підтримуватимуть народ України".
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader