У смартфонах Xiaomi з'явиться технологія "детектора брехні": що відомо
У смартфонах Xiaomi з'явиться технологія "детектора брехні": що відомо

У смартфонах Xiaomi з'явиться технологія "детектора брехні": що відомо

По суті, це просто дуже розумна камера, яка вміє відстежувати рух зіниць / фото Xiaomi

Розроблений близько 100 років тому поліграф в деяких країнах досі використовується як детектор брехні, хоча дослідження показали, що він здатний вимірювати тільки рівень стресу. В компанії Xiaomi запропонували альтернативний метод визначення брехні.

Як повідомляє китайське видання Ithome, Xiaomi отримала патент на свою технологію детектора брехні, яку можна використовувати в смартфонах або ноутбуках. 

Як випливає з патенту, основою такого детектора брехні стане спеціальна камера з телеоб'єктивом, яка відстежує рух зіниць того, хто проходить перевірку. Алгоритм буде звіряти рух зіниць і їх розширення з патернами, що вказують, чи правду говорить людина. По суті, це просто дуже розумна камера.

Відео дня

Відомо, що коли людина бреше, її зіниці незначно розширюються. Зазвичай це лише 4-8% від нормального розміру, що робить цю зміну важко помітною неозброєним оком. Крім того, коли людина говорить неправду, вона моргає набагато частіше, ніж зазвичай.

У патенті на дану технологію зазначено, що вона буде інтегруватися навіть в смартфони, що дозволить використовувати її практично скрізь, навіть вдома. Відомо, що детектор буде функціонувати в двох режимах: звичайному і з підвищеною ефективністю розпізнавання. Однак, поки немає інформації про те, коли саме дана технологія стане доступна для широкого використання.

Читайте також:
Опубліковано народний рейтинг смартфонів – ними власники задоволені більше за інших
Опубліковано "народний" рейтинг смартфонів – ними власники задоволені більше за інших
Xiaomi створила розумну лампу для музикантів: що вона вміє
Xiaomi створила "розумну" лампу для музикантів: що вона вміє
Xiaomi припинила підтримку низки смартфонів: перевірте, чи є серед них ваш
Xiaomi припинила підтримку низки смартфонів: перевірте, чи є серед них ваш

Нагадаємо, раніше Xiaomi, випередивши Apple, анонсувала окуляри змішаної реальності Wireless AR Glass Discovery Edition. Вони підключаються без проводів до смартфона та управляються жестами рук і голови.

Водночас бренд Redmi, який належить Xiaomi, нещодавно анонсувавнайпотужнішу в світі зарядку для смартфона потужністю 300 Вт. Вона дозволяє зарядити телефон з 0 до 100% всього за п'ять хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Корисна функція: "Google Перекладач" навчився перекладати текст всередині картинок
  • В Android-смартфонах з'явилася стара, але корисна "фішка" iPhone
  • У мережі "засвітився" секретний смартфон Google (фото)
Теги за темою
Xiaomi
Джерело матеріала
loader
loader