"Перелякані" прикордонники Білорусі поскаржилися на українських колег через манекен
"Перелякані" прикордонники Білорусі поскаржилися на українських колег через манекен

"Перелякані" прикордонники Білорусі поскаржилися на українських колег через манекен

Білоруські прикордонники злякалися манекена "ваньки" на українському кордоні / скріншот

Білоруські прикордонники розповіли про важку службу на кордоні з Україною. Вони поскаржилися, що українські колеги їх ображають і залякують.

Пропагандисти державного телеканалу Білорусі ОНТ зняли сюжет про роботу прикордонників на заставі "Глушковичі" Гомельського району на кордоні з Житомирською областю.

У ролику білоруси скаржаться нібито на агресивні жести, образливі написи, листівки та аудіозаписи політичного характеру, а також на дзвінки з погрозами черговим. Крім того, українці повісили манекен і назвали його Валерою, що дуже налякало білоруських прикордонників.

Відео дня

"Встановлено макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії, якого українські прикордонники назвали Валерою. Вони вказали, що це військовослужбовець, убитий під Києвом. Це все з метою якогось залякування і психологічного тиску на військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої країни", - поскаржився заступник начальника прикордонної застави "Глушковичі" Владислав Зенкович.

Ситуація на кордоні з Білоруссю - що відомо

Білоруські прикордонники вже не вперше скаржаться на українських колег. Їм не подобався національний Білоруський біло-червоно-білий прапор, гімн України, а також скаржилися на загрозливі і непристойні жести. Крім того, українських прикордонників звинуватили в крадіжці одного із знаків.

Водночас оборонна смуга вздовж українського кордону збільшиться до 2 км.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Празі учасники проросійського мітингу намагалися зірвати прапор України
  • Путін втратив контроль над своєю пропагандистською машиною і не може його повернути - ISW
  • ПВК можуть посилити хаос у Росії після падіння режиму Путіна - експерти
Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
loader