Члена ПВК "вагнер" не пустили до Молдови
Члена ПВК "вагнер" не пустили до Молдови

Члена ПВК "вагнер" не пустили до Молдови

КИЇВ. 12 березня. УНН. Прикордонна поліція Молдови повідомила 12 березня, що не пустила до Молдови представника російської приватної військової кампанії «вагнер». У відомстві зазначили, що чоловік прибув до країни літаком, але в аеропорту його зупинили, пише УНН з посиланням на NewsMaker.

Деталі

У заяві поліції, яку цитують ЗМІ, зазначено, що чоловіка з російським паспортом і татуюванням, яке дало змогу ідентифікувати його як учасника ПВК "вагнер", відправили назад у країну, з якої він прилетів.

«Обмін інформацією дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представника ПВК із росії (вагнер). Його не пустили в країну і літаком повернули в державу, з якої він вилетів», — розповіли в поліції.

У поліції зазначили, що за останній тиждень не пустили в країну 182 іноземних громадян і 46 одиниць транспорту. За інформацією прикордонників, 165 із них порушили молдовське прикордонне та міграційне законодавство.

При цьому, за даними прикордонників, за останню добу потік тих, хто прибуває до Молдови, зріс: у країну в'їхало понад 23,8 тис. осіб, і майже всі вони — іноземні громадяни, з яких приблизно 5 тис. — громадяни України.

Напередодні 25 осіб, включно з громадянином рф, було супроводжено до поліцейської інспекції, сімох затримано у справі про масові заворушення, повідомляє радіостанція Radio Europa Libera Moldova.

У Молдові побоюються, що росія може використовувати як плацдарм для агресії самопроголошене Придністров'я. Там перебувають сотні російських солдатів, що на тлі війни вкрай турбує місцевих жителів.

Доповнення

12 березня в країні пройде акція протесту, яку організовує опозиційна проросійська партія "Шор", поліція попередила про можливі масові заворушення.

Теги за темою
Молдова
Джерело матеріала
loader
loader