Італія звинуватила ПВК "Вагнера" у розпалюванні міграційної кризи
Італія звинуватила ПВК "Вагнера" у розпалюванні міграційної кризи

Італія звинуватила ПВК "Вагнера" у розпалюванні міграційної кризи

"Вагнерівці" реалізують гібридну війну. Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

ПВК "Вагнера" звинуватили у причетності до міграційної кризи

Я думаю, тепер можна з упевненістю сказати, що експоненціальне зростання міграційного явища, що відходить від африканських берегів, також, у незначній мірі, є частиною чіткої стратегії гібридної війни, яку реалізує підрозділ Вагнера, використовуючи свою значну вагу в деякі африканські країни,
– наголосив Гвідо Крозетто.

Зауважимо, що в операції звинувачують війська "Вагнера" одразу у кількох африканських країнах. Зокрема, Лівії, Малі та Центральноафриканській Республіці. Російські найманці стоять за збільшенням кількості човнів з мігрантами, які намагаються перетнути центральне Середземне море.

Італійський міністр закликав союзників з НАТО допомогти

Крозетто також закликав союзників по НАТО допомогти Італії протистояти зростанню кількості мігрантів. "Атлантичний альянс стає сильнішим, якщо також розділяються проблеми, що виникають внаслідок колективного вибору, але він ризикує розколотися, якщо країни, найбільш схильні до різного роду репресій, залишаться на самоті", — сказав він.

Подібні зауваження також надійшли від очільника МЗС Антоніо Таяні. Зокрема, під час візиту до Ізраїлю міністр розповів агентству новин ANSA про занепокоєння через те, що багато мігрантів прибули з районів, "підконтрольних групі "Вагнера".

До речі, у неділю один з човнів перекинувся після відпливу з Лівії. Благодійна організація Alarm Phone звинуватила Італію в тому, що вона не надіслала свою берегову охорону, попри те, що в суботу її неодноразово сповіщали, що човен у біді.

Джерело матеріала
loader
loader