Коли закінчиться опалювальний сезон у Києві: експерт пояснив
Коли закінчиться опалювальний сезон у Києві: експерт пояснив

Коли закінчиться опалювальний сезон у Києві: експерт пояснив

Минулого року тепло в будинках киян вимкнули 28 березня.

З понеділка, 20 березня, в Києві потеплішає - температура повітря вдень буде +8 і більше градусів. Така погода протримається цілий тиждень, тож кияни цікавляться коли закінчиться опалювальний сезон. В КМДА поки не готові сказати, коли саме планують вимкнути батареї в будинках. Тож, чи варто вже закінчувати опалювальний сезон у столиці.

ТСН.ua взяв коментар у директора аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка.

"Є загально відомі правила, коли завершується опалювальний сезон – середня температура повітря має становити +8 градусів за добу. Але, як свідчить практика, варто вимкнуть тепло, як одразу йде похолодання. Тому потрібно детально проаналізувати прогноз погоди, а вже після цього перекривати тепло. Досвід показує, що коли йде похолодання, то люди починають масово хворіти, а ще часто користуватися електрообігрівачами, що дуже небезпечно. Особливо для літніх людей, які хочуть зігрітися. Тому, я б радив з цим не поспішати", – розповів Сергієнко.

До речі, минулого року опалювальний сезон у Києві закінчили дуже рано – 28 березня. Що стало своєрідним рекордом для міста та й ще в умовах війни.

"Я погоджуюсь, що потрібно заощаджувати тепло та інші енергоресурси. Бо в нас чомусь звикли, що опалювальний сезон закінчується саме 15 квітня. Вважаю, що на це не потрібно орієнтуватися, а дивитися, якою буде реальна погода", – додав Олександр Сергієнко.

Тим часом, кияни у яких помешкання обладнанні квартирними лічильниками вже почали заощаджувати - перекривати крани централізованого опалення.

Додамо, що 16 березня в Україні буде тепло, однак з опадами. Місцями очікують ожеледицю і туман.

Синоптики наголошують, що протягом останніх днів у країні дуже стрімко змінюється погода. Незабаром буде переважати плюсова температура. Водночас, наразі вночі мінусова температура практично по всій території країни.

Читайте також:

  • Коли в Україні закінчаться погодні "гойдалки" і настане тепла весна – пояснення експертки
  • Деревопад і проблеми зі світлом: у Києві сильний вітер накоїв лиха (фото)
  • Коли весняне рівнодення 2023 року: особливості, народні традиції і прикмети
Джерело матеріала
loader
loader