Працював на ФСБ: СБУ затримала зрадника, який готував теракти проти українських льотчиків
Працював на ФСБ: СБУ затримала зрадника, який готував теракти проти українських льотчиків

Працював на ФСБ: СБУ затримала зрадника, який готував теракти проти українських льотчиків

Зрадник займався підготовкою терактів проти військовослужбовців ЗСУ, які перебувають на території Харкова. Тепер йому загрожує позбавлення волі.

Українець готував теракти проти наших захисників

Зловмисник стежив за українськими захисниками, намагався встановити місця їхньої дислокації, а також маршрути пересування. Особливу увагу ворог мав щодо військових льотчиків, командирів спецпідрозділів ЗСУ та співробітників СБУ.

У підсумку правоохоронці затримали зрадника під час спроби передачі агресору розвідувальної інформації.

Водночас поблизу одного з будинків, де проживають українські військовослужбовці, виявлено ворожий схрон з вибухівкою, яку ворог планував застосувати для вчинення терактів,
– розповіли в СБУ.

Зловмисником виявився мешканець Харкова, якого у листопаді 2022 року завербував співробітник ФСБ у Бєлгородській області Саліцев А.П. У вербуванні допоміг родич зрадника, який мешкає у Росії.

"Крім стеження за українськими захисниками, зловмисник виконував ворожі завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Координати стратегічних об’єктів потрібні були окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по місту", – зазначили правоохоронці.

У Харкові затримали зрадника / фото СБУ

Що загрожує зраднику

СБУ вже повідомила затриманому про підозру за статтею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Розслідування триває.

В України викривають зрадників

  • Нещодавно СБУ завітала в помешкання закарпатського блогера, що, ймовірно, розпалював міжконфесійну ворожнечу. Так, чоловік називав Православну Церкву України – сектантською організацією, наполягаючи на її неканонічності та незаконності.
  • Радника міського голови Очакова, що на Миколаївщині, підозрюють у вчиненні державної зради. Той за вказівкою росіян намагався завербували мера для здачі міста.
  • Також співробітники СБУ викрили російського агента на Сумщині. Ним виявився настоятель місцевого храму УПЦ МП, який передавав російській ФСБ секретні дані про оборону області.
Джерело матеріала
loader
loader