3:0 на користь України: чому наша медицина краща, ніж у Британії
3:0 на користь України: чому наша медицина краща, ніж у Британії

3:0 на користь України: чому наша медицина краща, ніж у Британії

На сторінках британського видання The Telegraph вийшла стаття, автор якої навів три досить переконливих аргументи на користь того, що доступність медичних послуг в Україні краще, ніж у Великій Британії.

1. Фінансова доступність і можливість самостійно вибирати лікарів

На думку автора статті, завдяки великій кількості приватних та державних лікарень в Україні, майже кожен може обирати заклад, який відповідає його фінансовим можливостям, а також лікаря, який проводитиме консультацію.

Зараз дивляться

У Британії ж можна вибрати тільки необхідну консультацію або процедуру, а розподілом пацієнтів буде займатися лікарня. З цієї ж причини ви не зможете коригувати свої витрати.

2. Діджиталізація сфери

Майже всі приватні лікарні України мають власний сайт, соцмережі, а деякі навіть мобільні додатки. Це спрощує процедуру запису до лікаря і пошук необхідної інформації.

Крім того, лікарі діляться особистими контактами з пацієнтом, що допомагає майже цілодобово залишатися на зв’язку і проводити консультації в онлайн-режимі.

Читайте також:

3. Швидкість запису на прийом

В Україні ця процедура займає близько двох днів, в Британії потрібно буде почекати кілька місяців.

– Звичайно, медична система України все ще не ідеальна, тому що страждає через війну, брак фахівців, корупцію і потребує реформ, – йдеться в статті.

Однак, на думку автора, навіть ці недоліки не впливають на рішення українців, які емігрували або виїхали за кордон на час війни, повертатися на лікування в рідну Україну.

Джерело матеріала
loader
loader