Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон
Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон

Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон

Минулого разу інший болід Шумахера продали за 15 мільйонів доларів.

Аукціон RM Sotheby's виставив на продаж спортивний болід Ferrari F1-2000, на якому Міхаель Шумахер їздив, щоб повернути в Маранелло дубль Чемпіонатів світу серед водіїв і конструкторів. Лот 101 виставляється на закритому аукціоні 3-12 квітня разом у Гонконгу.

Також цікаво раритетний Mercedes-Benz від українського дизайнера продали за $730 тисяч

Ця машина має власну історію. Спочатку вона була резервною для Шумахера, але вже з другої гонки сезону в Бразилії брала участь у кваліфікації. Тоді Міхаель стартував третім, однак фінішував першим, випередивши Міку Хаккінена з McLaren.

Через три перегони Шумахер завоював свою першу поул-позицію в цьому сезоні на Гран-прі Іспанії, але через проблеми під час піт-стопів став п’ятим у рейтингу. Двома гонками пізніше, у Монако, Шумахер вивів цю машину у поул-позицію. Однак на цій гонці в машини зламалась підвіска. Останній вихід цього автомобіля на трасу відбувся через три гонки на Гран-прі Австрії. Шумахер посів третє місце на стартовій решітці, а потім отримав удар від Рікардо Зонти на BAR-Honda на першому колі, що вивело машину та гонщика з гри. Ferrari перебудувала машину, але вона більше не брала участі в гонках Формули-1.

Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон - Фото 1
Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон - Фото 2
Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон - Фото 3
Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон - Фото 4
Формульный болід Міхаеля Шумахера виставили на аукціон - Фото 5

Зараз ця машина – не музейний експонат, а діючий гоночний болід. Він підходить для участі в змаганнях Ferrari Corse Clienti, нинішній власник їздив на ньому у 2017 та 2020 роках. Той, хто придбає цю машину, отримає старанно доглянутий болід з 3,0-літровим V10 потужністю 770 кінських сил і набагато більш вражаючим звуком.

Минулого року RM Sotheby's виставив на аукціон автомобіль Ferrari F1-2003 GA Формули-1, на якому Міхаель Шумахер здобув п'ять перемог і став чемпіоном Формули-1 у 2003 році. F1-2003 було продано за понад 15 мільйонів доларів, встановивши рекорд для автомобіля Формули-1.

Теги за темою
Новини фото
Джерело матеріала
loader
loader