Вимагав хабар у 120 тисяч: на Одещині затримали заступника командира військової частини
Вимагав хабар у 120 тисяч: на Одещині затримали заступника командира військової частини

Вимагав хабар у 120 тисяч: на Одещині затримали заступника командира військової частини

За це зловмисник мав підписати документи на переведення до іншого військового підрозділу. Тепер корупціонеру загрожує позбавлення волі.

Що відомо про схему зловмисника

Як стало відомо, підполковник діяв разом з начальником речової служби частини. Вони вимагали від військового гроші за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів.

У підсумку зловмисників затримали під час отримання частини хабаря у сумі 100 тисяч гривень.

Злочинців затримали / фото ДБР

Що загрожує злочинцям

Тепер військовослужбовці підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі зловмисникам обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 998 448 гривень кожному.

ДБР затримало заступника командира військової частини: дивіться відео

Полковник з Міноборони за хабарі допомагав виїхати чоловікам за кордон

Раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України. Він за 9 тисяч доларів США допомагав виїхати з України військовозобов’язаному.

Так, за грошову винагороду полковник громадянину України призовного віку незаконно допомагав оформити документи про зняття з військового обліку, щоб той в період дії воєнного стану міг безперешкодно виїхати за кордон.

Саме під час отримання хабаря від військовозобов’язаного та передачі документів його затримали працівники ДБР спільно з СБУ.

Теги за темою
ДБР Одеська область
Джерело матеріала
loader
loader