Лідери ЄС підтримали продовження роботи над обмеженнями цін на нафту
Лідери ЄС підтримали продовження роботи над обмеженнями цін на нафту

Лідери ЄС підтримали продовження роботи над обмеженнями цін на нафту

ЄС продовжить працювати над граничною ціною на нафту / фото ua.depositphotos.com

Голови держав і урядів країн-членів Європейського Союзу підтримали продовження роботи над обмеженнями світових цін на нафтопродукти.

Про це йдеться у висновках лідерів ЄС, які оприлюднив речник президента Європейської ради Баренд Лейтс у Twitter.

"Європейський Союз залишається відданим підтриманню та збільшенню колективного тиску на Росію, у тому числі за допомогою можливих подальших обмежувальних заходів, і продовжить працювати над граничною ціною на нафту разом з партнерами", - наголошується у висновках.

Відео дня

Також лідери ЄС відзначають важливість і терміновість нарощення зусиль з метою забезпечення ефективного втілення санкцій на європейському та національному рівнях. Вони рішуче налаштовані ефективно запобігати і протидіяти випадкам обходу раніше запроваджених санкцій за участі третіх країн.

У цьому зв'язку Раді ЄС та Європейській комісії доручено зміцнити усі примусові інструменти та разом з країнами-членами ЄС розробити повноцінно скоординований підхід у цьому питанні.

Крім того, Євросоюз інтенсифікує співпрацю з партнерами для протидії хибним російським наративам і дезінформації про війну.

Російська нафта - останні новини

5 грудня 2022 року нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності. Гранична ціна на нафту і нафтопродукти з Росії була встановлена на рівні 60 доларів за барель.

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну і масових антиросійських санкцій, країна-агресор стала найбільшим постачальником нафти в Китай в період з січня по лютий.

На тлі масових антиросійських санкцій, введених після вторгнення Росії в Україну, агресор переглядає оподаткування нафтових компаній, щоб збільшити державні доходи.

Джерело матеріала
loader