У Канаді розповіли, що можуть надати Україні замість літаків F-16
У Канаді розповіли, що можуть надати Україні замість літаків F-16

У Канаді розповіли, що можуть надати Україні замість літаків F-16

Посол Канади розповіла про допомогу Україні / фото УНІАН, Микола Тис

Канада не має багатоцільових бойових літаків F-16, які Україна просить у міжнародних союзників і партнерів.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза розповіла в інтерв’ю УНІАН. "Україна не шукає таких літаків, які у нас є. Однак, знову таки, ми говоримо про те, що у нас немає літаків F-16 або МіГ, але ми можемо надати щось інше. Наприклад, у нас є компанії, які виробляють камери для безпілотних літальних апаратів. Усі "Байрактари", які літають і збирають потрібні дані, мають канадські камери. У нас є комунікаційні супутники, які надають необхідну інформацію для України. У нас є виробники зимового одягу – ми надали понад 500 тис. одиниць зимового одягу", - сказала Ґаладза.

При цьому дипломат запевнила, що Канада розглядає усі можливі варіанти надання допомоги, аби Україна змогла перемогти. "Канада підтримує Україну на всіх напрямках: військовому, фінансовому, економічному, гуманітарному, інституційному. На додаток, ми вкладаємо ресурси й на дипломатичному рівні на міжнародній арені: аби залучати інші країни до консенсусу з метою підтримки України, а також утримувати цей сильний консенсус між країнами так званого Заходу", - зазначила посол.

Відео дня

"У нас є танки, бронеавтомобілі Roshel Senator, за допомогою яких безпечно може пересуватися військовий персонал. І так ми далі будемо працювати", - підкреслила Ґаладза.

Читайте також:
Генсек НАТО: Путін не планує миру, Захід має готуватися до затяжної війни
Генсек НАТО: Путін не планує миру, Захід має готуватися до затяжної війни
Медведєв анонсував ракетний приліт по Бундестагу та офісу Шольца (відео)
Медведєв анонсував ракетний "приліт" по Бундестагу та офісу Шольца (відео)
Іспанія приєдналася до угоди ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України
Іспанія приєдналася до угоди ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України

Вона нагадала, що Канада купила для України одну систему протиповітряної оборони NASAMS, а в останньому пакеті підтримки Канада надає більшу кількість снарядів для NASAMS.

"Далі будемо обговорювати з нашими союзниками, з міністром оборони України Олексієм Резніковим, що ще потрібно. Ухвалення відповідних рішень в Канаді продовжується", - додала посол.

Також дипломат відзначила, що Канада підтримує економіку в Україні у той час, коли українські військові тримають фронт. "Дуже важливо надавати Україні фінансову допомогу, щоби забезпечити її стабільність", - наголосила Ґаладза.

Винищувачі для України - останні новини

Як повідомляв УНІАН, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що Сили оборони України зможуть дуже швидко звільнити окуповані території, якщо отримають американські винищувачі F-15 та F-16, які мають країни-члени НАТО.

Рішення про передачу Україні літаків F-16 ані в США, ані в інших країнах не ухвалювали.

Нещодавно президент Польщі Андрій Дуда пообіцяв передати Україні чотири МіГ-29. Одразу після цього передачу 13 таких винищувачів анонсувала Словаччина.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Дві третини європейців підтримують вступ України в ЄС у найближчі роки - опитування
  • Ймовірний кандидат у президенти США різко змінив риторику щодо війни в Україні
  • У МКС відреагували на погрози через ордер на арешт Путіна
Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
loader