Богдан Бенюк зізнався, чому жалкує, що війна почалася 24 лютого
Богдан Бенюк зізнався, чому жалкує, що війна почалася 24 лютого

Богдан Бенюк зізнався, чому жалкує, що війна почалася 24 лютого

Народний артист України, керівник Київського академічного драматичного театру на Подолі і провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Богдан Бенюк розповів, чи був готовий до великої війни та чому жалкує, що вона почалася 24 лютого.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Богдан Бенюк запевняє – війна не змінила його, але навчила цінувати найголовніше. У перший день повномасштабного вторгнення артист виїхав з Києва, щоб перевезти родину в безпечніше місце – на захід України.

«Ця війна в головах патріотів була запланована. Чекали, що це станеться і це сталося. Шкода, що саме 24 лютого, бо це день народження моєї старшої доньки. Тому вже цього року ми просто згадували цей день, яким він був, як ми збиралися і забули навіть про свято. Та важливо, що цей рік зробив великі відкриття – відчуття неправди, образи та ненависті, яка не повинне у нас ні на йоту зменшитися, бо ми українці такі м’якотілі, можемо подумати: «Там не всі такі, може, є і хороші люди». Але треба налаштуватися на те, що нормальні люди з нормальною психікою, не можуть допустити тривалу війну і нічого не робити з тим урядом – вони такі ж співучасники цієї війни», – розповідає Богдан Бенюк у програмі «Точка опори» на каналі «Дім».

Будь ласка, читайте текст після реклами

Актор впевнений – прощення росіянам не буде, адже кожен українець пережив і продовжує переживати болючі втрати: «Ми маємо помститися за наших людей. Попереду ще довгі з’ясування стосунків. Мені здається, що ця війна надовго. Звісно, буде важко, але це і є непроста війна».

Від початку повномасштабного вторгнення Богдан Бенюк став допомагати ЗСУ. У перші дні війни актор вивіз чотирьох онуків на Івано-Франківщину і поки облаштовував родину та друзів, почав перевозити автомобілі з Польщі для ЗСУ та тероборони. Після повернення до Києва митець став на захист культурного фронту. Богдан Бенюк продовжує працювати в театрі, де у виставах піднімає важливі та дуже гучні теми. Одну з таких розкриває вистава за романом Андрія Куркова «Сірі бджоли», у якій йдеться про період війни в Україні 2014-2017 рр. «Ця вистава зачіпає. Вона вийшла до повномасштабного вторгнення, коли в Києві здавалося, що війна десь там. Це в Дніпрі було чутно, що війна, а ближче до заходу України – вже наче і не було. Цей конфлікт невидимо, але довго тягнувся. Тепер же ракети прилітають у будь-яку точку, і як мені сказав один військовий: «За це треба дякувати москалям, що вони розбудили всю Україну цими ракетами  і мобілізували. Бо не було б цих обстрілів, була б знову так, що десь там йде війна, а у нас тихо – війни немає». Але дуже важливо, що той момент, який зараз йде, і та впертість, з якою ми себе і свою державу показуємо всьому світу – це великий плюс!» – зазначив Богдан Бенюк в ефірі телеканалу.

Читайте також: Колишній киянин Джигурда приїхав у Волноваху читати бездарні вірші: його висміяли
Джерело матеріала
loader
loader