/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F693e4cdaa76c374740e7450b4d1746fb.jpg)
Великдень 2023: що не можна готувати і ставити на стіл
На є чимало традицій і обрядів. У це свято заведено веселитися, відпочивати і частуватись освяченими смаколиками. Проте є й заборони, яких дотримувалися наші предки.
Що не варто готувати на Великдень, розповідають Факти ICTV.
Що не можна вживати на Великдень
Загалом суворих обмежень на Великдень немає. Проте не рекомендується вживати:
Зараз дивляться
- Гарячі страви – шашлик, смажене м’ясо.
- У цей день краще утримуватись від жирної їжі.
- Варто втриматися від міцного алкоголю: горілки, коньяку, віскі.
Для тих, хто дотримувався варто не спішити починати їсти “важкі” продукти. Краще звернути увагу на свіжі фрукти й овочі, молочні продукти, рідкі страви.
- Рибу та м’ясо краще почати вживати на 3-4 день.
- У перший тиждень після посту намагайтесь не їсти соуси і забагато масла, зокрема: кетчуп, майонез, гірчицю тощо.
- Уникайте кави і газованих напоїв.
- Обмежте смажені та мариновані страви.
Читайте також:

