Повітряні сили показали потужну роботу ППО по "Шахідах" під час нічної атаки
Повітряні сили показали потужну роботу ППО по "Шахідах" під час нічної атаки

Повітряні сили показали потужну роботу ППО по "Шахідах" під час нічної атаки

Як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ, уночі проти 31 березня ворог запустив 10 іранських дронів "Шахід". Українські воїни знищили 9 із них.

Як українські захисники знищували ворожі цілі

Успішну бойову роботу підрозділів протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ показали у соцмережах. На кадрах видно, як воїни зенітного ракетного підрозділу та мобільних вогневих груп знищують іранські дрони.

Повітряні Сили знищують іранські "Шахіди": дивіться відео

8 із 10 дронів було збито у зоні відповідальності Повітряного командування “Схід”. Зенітні ракетні підрозділи знищили іранські “Шахеди” у Харківській та Полтавській областях.

Речник повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що крайня нічна атака "Шахідами" майже нічим не відрізняється від попередніх. Минулої ночі противник запустив дрони з півночі, а саме Брянської області з району аеродрому "Сєща".

Єдине, що відрізняє нічну атаку проти 31 березня, за словами Ігната, це запуск 5 фальшивих повітряних куль, які не несуть небезпеки.

Нічна атака окупантів: що відомо

  • Окупанти почали атакувати Україну ударними безпілотниками "Shahed-136/131" близько 21:10 вечора 30 березня. Небезпечна ситуація зберігалась до 01:30 ночі 31 березня.
  • Окрім атаки дронами, росіяни завдали ударів ще й ракетами. Ворог атакував Новобаварський район Харкова. За попередньою інформацією, по місту було випущено 9 ракет ЗРК С-300. Легкі поранення отримали 3 людини.
  • Також окупанти атакували Запорізьку область. У ніч проти 31 березня та вдосвіта цього ж дня ворог гатив по регіону з РСЗВ та, попередньо, завдав ударів ракетами С-300. На щастя, люди не постраждали.
Джерело матеріала
loader
loader